27 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιο είναι το σχέδιο της Χρυσής Αυγής: Εκλογές στη Β’ Αθήνας






Ποιο είναι το σχέδιο της Χρυσής Αυγής


Την ώρα που ο κλοιός σφίγγει και εντείνεται η πίεση προς τη Χρυσή Αυγή, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ψάχνει διέξοδο και όλα δείχνουν ότι προχωρά σε μία κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου θέλοντας να καταστήσει τη Χ.Α, ως διωκόμενη στα μάτια της κοινής γνώμης, αλλά και να ενισχύσει πολιτικά το κόμμα του.

Φαίνεται ότι «ο κύβος ερρίφθη», μόνο που τελικά υπάρχει μία σημαντική αλλαγή στο αρχικό σχέδιο.

Η Χρυσή Αυγή δεν θα επιλέξει τελικά την ομαδική παραίτηση και των 18 βουλευτών της για να γίνουν εκλογές σε 15 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Ο κ. Μιχαλολιάκος προσανατολίζεται στην παραίτηση ενός βουλευτή στη Β' Αθηνών ( είναι η κ. Ζαρούλια και οι κκ Παναγιώταρος και Γερμενής) με ταυτόχρονη παραίτηση και όλων των επιλαχόντων προκειμένου να υπάρξει επαναληπτική εκλογή για τη μία έδρα.

Η επιλογή της Β' Αθηνών δεν είναι τυχαία αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας με ενάμιση εκατομμύριο ψηφοφόρους. Έχει λαϊκές γειτονιές και δήμους στους οποίους καταγράφονται υψηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και έντονη δυσαρέσκεια για την πολιτική του μνημονίου.

Στη Χρυσή Αυγή θεωρούν ότι την έδρα θα την πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στοχεύουν σε δύο κατευθύνσεις:

- Nα αυξήσουν το ποσοστό της Χ.Α. στη συγκεκριμένη περιφέρεια θέλοντας να δείξουν ότι έχουν κοινωνική αποδοχή και ότι οι διώξεις έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012 είχε πάρει 63.689 ψήφους και ποσοστό 6.38%. Πιστεύουν ότι θα καταγράψουν θεαματική άνοδο και θα φέρουν σε δύσκολη θέση, πολιτικά και κοινωνικά την κυβέρνηση.

- Να καταδειχθεί η φθορά των δύο κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν την κυβέρνηση. Θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές από το φόβο ενός εκλογικού διασυρμού και συρρίκνωσης των ποσοστών του και θα στηρίξει τον υποψήφιο της Ν.Δ. Πιστεύουν επίσης ότι η Ν.Δ θα δει τα ποσοστά της να μειώνονται, λόγω και της αποχής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

Όπως όλα δείχνουν, η Χρυσή Αυγή με αυτό τον τρόπο , θέλει να περάσει ένα μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα και να το αποσταθεροποιήσει συνολικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin