10 Δεκεμβρίου 2013

Την Πέμπτη στο Πολυτεχνείο η ταινία του Κούλογλου για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Πάνω από 300 θεατές είδαν χθες βράδυ το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ στην Πάτρα






Η καινούργια ταινία του Στέλιου Κούλογλου «Νεοναζί: το Ολοκαύτωμα της μνήμης», με αφετηρία την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ερευνά την μνήμη, τη λήθη και την ιστορική αλήθεια στη σύγχρονη Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στα εγκλήματα των ναζί κατακτητών στα Καλάβρυτα, το Δίστομο και τον Χορτιάτη, συνδυάζοντας συγκλονιστικές μαρτυρίες επιζώντων, άγνωστο αρχειακό υλικό, τα αφοπλιστικά λόγια των μαθητών του Λυκείου στο Δίστομο και τις αποκαλυπτικές δηλώσεις εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής που επιχειρούν να πάρουν τη ρεβάνς, 70 χρόνια μετά την ήττα του ναζισμού.

Θα προβληθεί αυτήν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 20.00 στον πολυχώρο Πολυτεχνείο με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Μετά το τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση στο χωρο του art cafe με τον Στελιο Κούλογλου.

Στο μεταξύ το φιλμ του Στέλιου Κούλογλου έχει προγραμματιστεί να παιχθεί την Τετάρτη 11/12/2013 στις 19.00 στην Ναύπακτο (Παπαχαραλάμπειος αίθουσα) και την Παρασκευή 13/12/2013, ημέρα που συμπληρώνονται ακριβώς 70 χρόνια από την θηριωδία των Γερμανών κατακτητών στα Καλάβρυτα, στις 19.00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Canyon, στο κέντρο των Καλαβρύτων.

Στο μεταξύ χθες Δευτέρα 9/12/2013 στην αίθουσα Αίγλη στην Βέσο Μάρε, στην Πάτρα, η προσέλευση του κόσμου στην προβολή του ντοκιμαντέρ "Νεοναζί, το Ολοκαύτωμα της μνήμης" ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και οι θεατές ξεπέρασαν τους τριακόσιους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin