8 Δεκεμβρίου 2013

Τα φανάρια της Αθήνας εκσυγχρονίζονται: Μετρούν αντίστροφα, μιλούν και αλλάζουν την όψη της πόλης




Έγιναν γνωστοί ως Σταμάτης και Γρηγόρης, σήμερα όμως τα αγαπημένα μας χρωματιστά ανθρωπάκια, αλλάζουν μορφή, στιλ και ύφος. Η αρχή γίνεται από τα φανάρια της Αττικής που...
αλλάζουν και εκσυγχρονίζονται. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η πρόθεση Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζει να μορφοποιήσει τους δρόμους της Αθήνας ξεκινώντας από την αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών που θα ως αποτέλεσμα να βελτιώσουν την ποιότητα των ελληνικών δρόμων.

Συγκεκριμένα, αντικαθιστούν τις παλιές λάμπες με νέου τύπου LED κάτι που παρόλο που θα κοστίσει αρχικά 100.000 ευρώ, θα αποφέρει έως και 85% οικονομία ενέργειας. Αρχικά το πλάνο αφορά 160 σηματοδότες στην παραλιακή λεωφόρο από το Δέλτα έως τη Λίμνη Βουλιαγμένης, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν έως το τέλος Ιανουαρίου.

Την ίδια στιγμή, μία ακόμη μελέτη της Περιφέρειας βρίσκεται στα σκαριά, σχετικά με την αντικατάσταση 296 ηχητικές διατάξεις στα φανάρια, που θα διευκολύνουν τη διέλευση ατόμων με προβλήματα όρασης. Το πλάνο, που θα έχει κόστος 110.000 ευρώ θα τεθούν σε λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν οι μετρήσεις και οι επιτόπιοι έλεγχοι από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών.

Και το τρίτο και τελευταίο μέτρο αφορά ένα σύστημα αντίστροφης μέτρησης του χρόνου που απομένει μέχρι να αλλάξει η φωτεινή ένδειξη στο σηματοδότη, οθόνες δηλαδή που θα μετρούν τα δευτερόλεπτα αλλαγής του φαναριού.

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin