18 Φεβρουαρίου 2014

Ψήφισμα Δήμου Δ.Α.Α. για το κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ



ΘΕΜΑ: Ψήφισμα Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.



Στο Δίστομο και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 17η του μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2014 και ώρα12:00 μμ συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από την αρίθμ. 1460 – 17/2/2014 έγγραφη πρόσκληση του κ. Προέδρου που επιδόθηκε σε κάθε ένα σύμβουλο, στο Δήμαρχο, στα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων και της Τοπικής Κοινότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης».




Με την 257/2013 απόφασή μας είχαμε ψηφίσει ομόφωνα, εκτός των άλλων, να ζητηθεί από τον Υπουργό Υγείας η παραμονή της μονάδας ΕΟΠΥΥ Παραλίας Διστόμου που λειτουργεί στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου μας.




Μετά την ψήφιση του Νόμου για το κλείσιμο όλων των μονάδων ΕΟΠΠΥ της χώρας και την ένταξή τους σε άλλα υγειονομικά σχήματα και αναγνωρίζοντας την αδιάλειπτη παροχή των υγειονομικών υπηρεσιών που πρόσφερε τα τελευταία 38 χρόνια και ως μονάδα ΕΟΠΥΥ και ως πρώην υποκατάστημα ΙΚΑ στους εργαζομένους στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., στον τουριστικό πληθυσμό και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής




Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη τα ανωτέρω



Ψηφίζει ομόφωνα 
Να ζητηθεί από τον Υπουργό Υγείας η συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας ΕΟΠΥΥ Παραλίας Διστόμου με τις ίδιες καταρχήν ειδικότητες καθώς και η αναβάθμισή της σε ιατροφαρμακευτικές παροχές σε οποιοδήποτε μελλοντικό υγειονομικό σχήμα κι εάν ενταχθεί.
Συντασσόμαστε με τους αγώνες των Ιατρών, του Υγειονομικού και Διοικητικού Προσωπικού της Υγειονομικής Μονάδας ΕΟΠΥΥ Παραλίας Διστόμου καθώς και των ντόπιων ασφαλισμένων, συνταξιούχων και ανέργων που εξυπηρετούνταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin