26 Μαρτίου 2014

Σταθάς:Να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού



             

Θέμα: Επιτακτική η ανάγκη έναρξης των εργασιών εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Με βάση δημοσιεύματα, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα εργολάβος που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (ΧΚΠ), ανάδοχος του οποίου είναι η αυστριακή εταιρεία Doppelmayr, και το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) έχει ήδη βγάλει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η λειτουργία του ΧΚΠ διακόπτεται την 1η Απριλίου 2014, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες εκσυγχρονισμού, οι οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014, ημερομηνία έναρξης της νέας χιονοδρομικής περιόδου. Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στο ΧΚΠ, όσο και στην ευρύτερη περιοχή (ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.α.) θα πληγούν οικονομικά λόγω της πρόωρης διακοπής λειτουργίας του ΧΚΠ, θα είναι έγκλημα να μην ξεκινήσει άμεσα το έργο εκσυγχρονισμού του ΧΚΠ.

Πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας, καθώς για πρώτη φορά από την λειτουργία του ΧΚΠ πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες εκσυγχρονισμού (εκσυγχρονισμός και αντικατάσταση των υφιστάμενων αναβατήρων και λοιπών εγκαταστάσεων κ.α.), ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται περίπου στα 30 εκ. ευρώ.

Με βάση τα ανωτέρω,


Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να αρχίσουν έγκαιρα οι εργασίες εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού ώστε αφενός να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην έναρξη της ερχόμενης χιονοδρομικής περιόδου, και αφετέρου να μην χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
permissospress
Blog Widget by LinkWithin