14 Μαΐου 2014

Στους Δελφούς το 10ο Συνέδριο της Διεθνούς Πλουταρχικής Εταιρείας




Από 16 έως 18 Μαΐου 2014 πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών το 10ο Συνέδριο της Διεθνούς Πλουταρχικής Εταιρείας (International Plutarch Society – IPS), με θέμα: Ο Πλούταρχος: Τόπος, Ιστορική Μνήμη και Γλωσσική Ταυτότητα στον Κόσμο της Ελληνο-Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.


Η Διεθνής Πλουταρχική Εταιρεία αριθμεί πάνω από 350 τακτικά μέλη και από το 1985 (έτος ίδρυσης της Εταιρείας) μέχρι τώρα έχει αναλάβει, ως επίσημος φορέας, τη διοργάνωση τριετηρικών διεθνών συνεδρίων με στόχο τη μελέτη του ελληνορωμαίου συγγραφέα Πλουτάρχου (2ος αι. μ. Χ.).

Προηγούμενα συνέδρια πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στην Ελλάδα.

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας οργανώνεται από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στους Δελφούς με σκοπό να αναδείξει και την ιδιαίτερη σχέση του Βοιωτού φιλοσόφου και βιογράφου Πλουτάρχου με τον ιερό χώρο, όπου υπηρέτησε ως ιερέας των Δελφών.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετάσχουν 80 μελετητές της Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Φιλολογίας, Φιλοσοφίας και Ιστορίας από διακεκριμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Ασίας.

Από ελληνικής πλευράς, θα συμμετάσχουν ομιλητές από τα Πανεπιστήμια Πατρών, Κρήτης, Θεσσαλονίκης, και Αθηνών, ενώ τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθήσει και σημαντικός αριθμός Ελλήνων φοιτητών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν, για περισσότερες πληροφορίες, την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://ploutarchos-delphi.com/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin