27 Μαΐου 2014

Παρνασσός : Η "απογείωση" του Χιονοδρομικού σε πλήρη εξέλιξη !





Ένα έργο ζωής , βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο εκσυχρονισμός , η επέκταση αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιούνται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. 







Οι χιονισμένες πλαγιές του Παρνασσού ,αν και είμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαϊου , έχουν  καλοδεχτεί  τους εργάτες , τα μηχανήματα καθώς και χιλιάδες  τόνους από διάφορα υλικά και εξαρτήματα.Το έργο  έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ . Οι  εργασίες ξεκίνησαν στο τέλος του Αυγούστου 2013 ( ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ )  και  χρειάστηκε και ερώτηση στην  Βουλή από τον βουλευτή Βοιωτίας,  κ. Σταθά για να ξεκολλήσει από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας.(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ )


Αναμένεται  αύξηση της επισκεψιμότητας  με την έναρξη της χειμερινής περιόδου και αυτό θα είναι μια τονωτική ένεση στην τοπική κοινωνία.


Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό :































Μέσω email , έλαβα προς  δημοσίευση το παρακάτω κείμενο :



"Γνωριζω τον κ. Σταθα χρονια και τον θεωρω και έντιμο και ειλικρινή.

Βλέποντας το πανηγυρικό δημοσίευμα σας σχετικά με τις εργασίες εκσυγχρονισμού του ΧΚΠ ήθελα απλώς να επισημάνω :

1. Οτι για το έργο αυτό χρειάστηκε το 2010 να κατατεθει αιτημα για έγκριση καθεστώτος ενίσχυσης απο την ευρωπαϊκή επιτροπή ,

2. Χρειάστηκε να γίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις ,

3. Χρειάστηκε να κατατεθεί σχεδιο αλλαγών για τον ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

4. Χρειάστηκε να γίνουν (και απο πλευρας μου ) συνεχείς παρεμβάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου (ερωτήσεις και επίκαιρες) για την πορεία του έργου,

5. Χρειάστηκε συνεχή συνεργασία το Υπ. Ανταγωνιστικότητας και την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου για την εξέλιξη και τελικά υλοποίηση του έργου,

6. Χρειάστηκε να γίνουν παρεμβάσεις στον ΕΟΤ για την τυπική αδειοδότηση του έργου το 2012 και 2013 ,
Το έργο αυτό του εκσυγχρονισμού των δυο αναβάτηρων , αλλά και συνοδών και υπολοίπων υπουργών , πχ ενεργειακή βελτίωση, ειναι μοναδικό εώς τωρα απο την ΕΤΑΔ.
Καθε αναζητηση στοιχείων και πληροφοριών προκύπτει , οπως γνωριζετε , σχετικά εύκολα με τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά και την αναζητηση στο google."

Με εκτίμηση
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin