19 Ιουλίου 2014

100 επιστήμονες κατά του AIDS επέβαιναν στο μοιραίο αεροπλάνο


«Μήπως η θεραπεία για το AIDS ήταν σε αυτό το αεροσκάφος;» 100 επιστήμονες κατά του AIDS επέβαιναν στο μοιραίο αεροπλάνο





Σοβαρό πλήγμα για τη διεθνή επιστημονική κοινότητα είναι η απώλεια διακεκριμένων ερευνητών κατά του AIDS, οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που συνετρίβη στην Ανατολική Ουκρανία.
Συγκλονισμένη είναι η διεθνής επιστημονική κοινότητα για το χαμό περίπου 100 ατόμων, που επέβαιναν στο Boeing 777-200 το οποίο συνετρίβη χθες και οι οποίοι μετέβαιναν στη Μελβούρνη για να συμμετάσχουν στο διεθνές συνέδριο για το AIDS.



«Μήπως η θεραπεία για το AIDS ήταν σε αυτό το αεροσκάφος», διερωτήθηκε με νόημα Καναδός ερευνητής ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Αυστραλία.

«Υπήρχαν ορισμένοι σημαντικοί επιστήμονες που έχουν φθάσει κοντά σε ένα εμβόλιο, επιτρέποντας σε πολλούς να μιλάνει για θεραπεία και τερματισμό της επιδημίας του AIDS», προσέθεσε.

Μεταξύ των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, ο Joep Lange, διακεκριμένος ερευνητής και πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης κατά του AIDS (International AIDS Society).

ακριβής αριθμός των επιστημόνων που ταξίδευαν με το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών δεν έχει αποσαφηνιστεί, αλλά υπολογίζεται ότι περίπου 100 συμμετέχοντες του συνεδρίου βρίσκονταν στην πτήση.

«Υπήρχαν αρκετοί ηγέτες στη μάχη κατά του AIDS σε αυτό το αεροσκάφος», δήλωσε στο Guardian διευθυντής των Monash Immunology and Stem Cell Laboratories, καθηγητής Richard Boyd.

«Θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις παγκοσμίως, γιατί όταν χάνεις έναν ηγέτη σε οποιοδήποτε τομέα υπάρχει επίδραση. Αυτού του είδους η γνώση είναι αναντικατάστατη», συμπλήρωσε.

Πηγή: www.virus.com.gr
Blog Widget by LinkWithin