18 Ιουλίου 2014

Απαράδεκτη η αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Γραφείου και Ταμιευτηρίου Δομβραίνας.


Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων





Θέμα: Απαράδεκτη η αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Γραφείου και Ταμιευτηρίου Δομβραίνας.



Απαράδεκτη είναι η ξαφνική αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Γραφείου και Ταμιευτηρίου Δομβραίνας, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες πέντε (5) χωριών (Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Θίσβη, Χώστια) και τριών (3) παραλιών (Αλυκή, Αγ. Νικόλαος, Σαράντη) που ανήκουν στη Δ.Ε. Θίσβης με όλες τις προβλεπόμενες συναλλαγές (αλληλογραφία, πληρωμές λογαριασμών και συντάξεων κ.α.). Επίσης, το Ταχυδρομικό Γραφείο και Ταμιευτήριο Δομβραίνας εξυπηρετεί την ΒΙΠΕ Θίσβης με τα εργοστάσια «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» και «ΕΛΠΕΝΤΙΣΟΝ», στα οποία απασχολούνται συνολικά περισσότεροι από 650 εργαζόμενοι με συναλλαγές μέσω τραπεζών κτλ, καθώς και το Γραφείο Εισπράξεων της Δ.Ε. Θίσβης με καθημερινή συναλλαγή (κατάθεση μετρητών) μέσω του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-Eurobank.



Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα της περιοχής η οποία συνίσταται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τα κοντινότερα ταχυδρομικά γραφεία και υποκαταστήματα τραπεζών, αλλά και την σύνθεση του πληθυσμού (ηλικιωμένοι χωρίς ιδιόκτητο μέσο μεταφοράς) και την ελλιπή συγκοινωνία μέσων μαζικής μεταφοράς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το ενδεχόμενο κλείσιμο του Ταχυδρομικού Γραφείου και Ταμιευτηρίου Δομβραίνας θα δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αναφορικά με τα θέματα των συναλλαγών και της καταβολής των συντάξεων.



Με βάση τα ανωτέρω,





Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του Ταχυδρομικού Γραφείου και Ταμιευτηρίου Δομβραίνας, το ενδεχόμενο κλείσιμο του οποίου θα δημιουργήσει αναμφίβολα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αναφορικά με τα θέματα των συναλλαγών και της καταβολής των συντάξεων;




Ο ερωτών βουλευτής





Σταθάς Γιάννης
Blog Widget by LinkWithin