16 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη ο Μαζιώτης μετά από μάχη (Φωτογραφίες - Βίντεο)








Στα χέρια των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης. Ο φυγόποινος αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα συνελήφθη στην οδό Μητροπόλεως στο Μοναστηράκι, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο

Μαζιώτης εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα μαζί με δύο συνεργούς του έξω από κοσμηματοπωλείο, στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού. Οι κινήσεις των δραστών έπεσαν στην αντίληψη ανδρών της αστυνομίας οι οποίοι επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν, ωστόσο οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν τρέχοντας μέσω της οδού Μητροπόλεως.




Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να τους αποκλείσουν και τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Μαζιώτης άνοιξε πυρ σε μία προσπάθεια ακινητοποιήσει τον αστυνομικό που βρέθηκε μπροστά του και να διαφύγει της σύλληψης. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός αστυνομικού, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσε και μία χειροβομβίδα. Κατά τις ίδιες πηγές ένας τρίτος δράστης κατάφερε να τραπεί σε φυγή, πιθανότατα με ταξί.




Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι. Πρόκειται για τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, τον Νίκο Μαζιώτη, έναν συνεργό του αλλά και ένας τουρίστας. Ο Μαζιώτης και ο συνεργός του νοσηλεύονται φρουρούμενοι κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον Ευαγγελισμό ενώ ο άτυχος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.





Έντονη είναι η κινητοποίηση των αρχών ενώ στην περιοχή πραγματοποιεί περιπολίες ακόμα και ελικόπτερο της αστυνομία.



Αν και η Αστυνομία δεν το επιβεβαιώνει, υπάρχουν αναφορές πως ο Νίκος Μαζιώτης και οι συνεργοί του είχαν σκοπό να «χτυπήσουν» κάποιο υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό τη ληστεία.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από τους Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν παρά το γεγονός ότι οι ύποπτοι φορούσαν περούκες. Το σημείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους δράστες να πυροβολούν κατά των Αστυνομικών.

Αποτέλεσμα της αιματηρής συμπλοκής ήταν να τραυματιστούν: Ο Νίκος Μαζιώτης, ένας συνεργός του, ένας Αστυνομικός και δύο τουρίστες (ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός).

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, στο πεζοδρόμιο έχει γεμίσει αίματα ενώ εντοπίστηκε και μία από τις περούκες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.





Στο χειρουργείο ο Μαζιώτης
Με σοβαρό τραύμα στον δεξί ώμο, μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» ο Νίκος Μαζιώτης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς έχει στρωθεί η δεξιά βραχίονα αρτηρία που σημαίνει καταρχήν πως ο τραυματίας έχει χάσει πολύ αίμα.

Στην περίπτωση αυτή σύμφωνα με τους γιατρούς απαιτείται άμεση χειρουργική παρέμβαση, σε μια επέμβαση που θεωρείται πολύ σοβαρή, αφού το τραύμα είναι βαρύ και ο ασθενής μπορεί κάτω από προϋποθέσεις ακόμη και να χάσει το χέρι του.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας δίνει το ΕΚΕΠΥ και ο «Ευαγγελισμός», αν ο ασθενής έχει εισαχθεί στο χειρουργείο ή αν βρίσκεται ακόμη στα επείγοντα με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον σταθεροποιήσουν σε πρώτο χρόνο την κατάστασή του και στη συνέχεια να τον βάλουν στο χειρουργείο.
Blog Widget by LinkWithin