4 Αυγούστου 2014

Στη Βουλή το θέμα της έξωσης σε 4μελή οικογένεια στη Λιβαδειά.


Απάνθρωπη και αντισυνταγματική η συμπεριφορά της Eurobank η οποία έκανε έξωση σε τετραμελή οικογένεια στη Λιβαδειά




Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
-Οικονομικών

Θέμα: Απάνθρωπη και αντισυνταγματική η συμπεριφορά της τράπεζας Eurobank η οποία έκανε έξωση σε τετραμελή οικογένεια στην οποία είναι άνεργα τα ενήλικα μέλη της και νεφροπαθής ο πατέρας.
Απαράδεκτο είναι το συμβάν που έλαβε χώρα στη πόλη της Λιβαδειάς όπου τετραμελής οικογένεια ανέργων, στην οποία ο πατέρας είναι νεφροπαθής, πετάχτηκε κυριολεκτικά στο δρόμο διότι χρωστούσε ενοίκια που ανέρχονταν στο ποσό των 2.000 ευρώ στη Eurobank. Η Τράπεζα προέβη σε έξωση της οικογένειας από την κατοικία καθώς αδυνατούσε να καταβάλλει, λόγω ανεργίας και ασθένειας, το μίσθωμα που είχε επιβάλλει η ιδιοκτήτρια τράπεζα του ακινήτου τους. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη κατοικία, την οποία η οικογένεια είχε αποκτήσει με στεγαστικό δάνειο του ΟΕΚ και λόγω τραγικών συγκυριών έχασε το 2009 σε πλειστηριασμό.
Η τράπεζα αρνήθηκε ακόμη και το αίτημα της οικογένειας, που κατατέθηκε μέσω εγγράφου του πληρεξούσιου δικηγόρου της, να καταβάλλει τα ενοίκια που οφείλει και να παραμείνει στο σπίτι μέχρι τα τέλη του 2014 όπου και λήγει το μίσθωμα της γκαρσονιέρας που αποτελεί και το μοναδικό περιουσιακό τους στοιχείο.
Η έξωση της οικογένειας από την Eurobank δείχνει την αναλγησία και την ασυδοσία της Τράπεζας από την στιγμή μάλιστα που οι ενοικιαστές είχαν πει ότι θα καταβάλλουν άμεσα το ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβαλλόταν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Η Τράπεζα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, το απάνθρωπο, δρώντας αντισυνταγματικά δεδομένου ότι δεν είχε προβεί στη παραμικρή προειδοποίηση προς τους ενοικιαστές. Αντίθετα, «μπούκαρε» στο σπίτι της οικογένειας το πρωί της 30ης Ιουλίου 2014 , έλεγξε τα προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας, χωρίς την παρουσία Εισαγγελέα, παραβιάζοντας το οικογενειακό άσυλο και τρομοκρατώντας το ανήλικο παιδί που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο σπίτι και εκλιπαρούσε για βοήθεια τους γείτονες και τους περαστικούς.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Σε ποιες άμεσες νομοθετικές ενέργειες θα προβούν ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα αναλγησίας και ασυδοσίας των Τραπεζών προς ανήμπορους συμπολίτες μας που μαστίζονται από την οικονομική κρίση;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στη Eurobank για την απάνθρωπη και αντισυνταγματική συμπεριφορά της στο συγκεκριμένο περιστατικό;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Blog Widget by LinkWithin