5 Σεπτεμβρίου 2014

Αράχωβα : Από το 19ο Ιεραποστολικό Συνέδριο Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής






Με μεγάλη συμμετοχή το 19ο Ιεραποστολικό Συνέδριο Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στην Αράχωβα Βοιωτίας Θέμα του «Εκκλησία και Ιεραποστολή»

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το 19ο Ιεραποστολικό Συνέδριο Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στην Αράχωβα Βοιωτίας.


Διοργανωτής ήταν ο Πανελλήνιος Χριστιανικός όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής και ουσιαστικά συνεχίζοντας μία καλή παράδοση ενημέρωσης των Συνεργατών της Εξωτερικής Ιεραποστολής φιλοξένησε αξιόλογους εργάτες του Ευαγγελίου και Επιστήμονες.
Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 22 Αυγούστου 2014 με το καλωσόρισμα τα ων διοργανωτών στους συνέδρους, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν τόσο ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος όσο και ο πνευματικός του Πανελληνίου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Εισηγητές της ιδίας συνεδρίας ήσαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Χαβάτζας με θέμα «Ιεραποστολικό οδοιπορικό στην Τουρκία και την Κορέα», ενώ ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Νιάρχος παρουσίασε το θέμα «Χριστιανική –φιλοσοφική ηθική και Ιεραποστολή».

Οι συνεδρίες συνεχίστηκαν το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου 23 Αυγούστου, ενώ την Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία παρουσίασε το θέμα «Γιατί είναι σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρη και αναγκαία η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στους εγγύς και τους μακράν» ο Καθηγητής Δογματικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ . Δημήτριος Τσελεγγίδης.

Ακολούθως αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ των συνέδρων για θέματα εκκλησιαστικά και ιεραποστολικά. Το Συνέδριο έκλεισε με παρουσίαση των συμπερασμάτων και την παράθεση γεύματος από τους διοργανωτές.\



Από anastasiosk.blogspot.gr


Blog Widget by LinkWithin