28 Οκτωβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940






Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ….
……Εορτάζουμε σήμερα τη λαμπρή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, για να αποδώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους γενναίους υπερασπιστές των συνόρων μας.
Στους ημίθεους της γενιάς του Σαράντα, οι οποίοι με ιερό πείσμα, θάρρος ακαταγώνιστο και πνεύμα αυτοθυσίας, έδωσαν και πάλι μεγαλόφρονη την απάντηση στη βία. Στη βία που συσσωρεύθηκε βαριά και απειλητική, με ατέλειωτες φάλαγγες σιδηρόφρακτων στρατευμάτων, στη Βόρεια Ήπειρο και στα σύνορα της Χώρας μας με την Αλβανία.
Στους αθάνατους νεκρούς και τους ηρωικούς μαχητές, οι οποίοι απέκρουσαν και αντιμετώπισαν με υπερηφάνεια, χωρίς να υπολογίσουν τον τρομακτικό κίνδυνο, τη θεωρούμενη μέχρι τότε ακατάβλητη ισχύ του Άξονα, που επιβουλεύθηκε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Πατρίδος μας.
Πρέπει αυτήν την επέτειο, να τη γιορτάζουμε όσα χρόνια θα υπάρχει Ελλάδα με Έλληνες κατοίκους, όχι για να πανηγυρίζουμε, αλλά, πρώτον για να επαναφέρουμε στη μνήμη μας ολοζώντανο το τεράστιο και με τόσο κολοσσιαίες διεθνείς προεκτάσεις άθλο του Έθνους, για να διδάσκονται οι επερχόμενες γενεές τι μπορεί να κάμει το Έθνος όταν είναι ενωμένο και αναπόσπαστα προσηλωμένο στα Εθνικά Ιδεώδη και στις Εθνικές παραδόσεις, δεύτερον για να τιμούμε τους δημιουργούς του και τη μνήμη των πεσόντων και τρίτον για να υπενθυμίζουμε, σε όσους ήθελαν επιβουλευτεί το ιερό μας Πάτριο έδαφος και την Εθνική μας τιμή και αξιοπρέπεια, τι τους περιμένει αν ποτέ τολμήσουν

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
Σας τιμούμε και σας ευγνωμονούμε.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ.

ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΣ ΜΟΥ, ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ:
….Ο Περικλής, ο μεγαλύτερος πολιτικός της αρχαιότητος, στον Επιτάφιο τονίζει: 
«…Προς τιμήν των πεσόντων υπέρ Πατρίδος, η πόλις αναλαμβάνει από τούδε να διαθρέψει δημοσία δαπάνη τα τέκνα των μέχρι να ενηλικιωθούν, ορίζουσα ταυτοχρόνως βραβείον των τοιούτων αγώνων, στέφανον ωφέλιμον και δια τους πεσόντας και δια τους επιζώντας. Διότι, όπου μέγιστα ορίζονται βραβεία αρετής, για τους υπερασπιστάς της Πατρίδος, εκεί και άριστοι πολίτες οικούν την πόλιν….»

Κείμενο : 
Κωνσταντίνος Βελαώρας
Blog Widget by LinkWithin