5 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου - Ερώτηση για παιδική παχυσαρκία

“Ερώτηση για την αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας”



Με αφορμή τα αποτελέσματα έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που καταδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει από τα υψηλότερα ποσοστά πανευρωπαϊκά στην παιδική παχυσαρκία, ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας μαζί με τέσσερις ακόμα βουλευτές, κατέθεσαν κοινή, διακομματική ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας, σχετικά με την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των κρατικών παρεμβάσεων πρόνοιας, προκειμένου ν΄αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η παιδική παχυσαρκία αυξάνεται ανησυχητικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύει η χώρα μας, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να εξασφαλίσουν τροφές υψηλής διατροφικής αξίας, λόγω της σημαντικής μείωσης των εισοδημάτων τους. Μάλιστα το ψυχολογικό βάρος των παιδιών που βλέπουν τις οικογένειές τους ν’ αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, αναπτύσσει τις κακές διατροφικές τους συνήθειες.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάνε από τους υπουργούς να τους ενημερώσουν για το σχεδιασμό της κυβέρνησης σε θέματα πρόληψης και ενημέρωσης τον πολιτών για την παιδική παχυσαρκία, όπως επίσης και για τον αν υπάρχει οργανωμένη επιστημονική αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και ποια υπηρεσία είναι επιφορτισμένη για να την υλοποιήσει.

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:



ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 01.12.2014

Προς:
- τον κ. Υπουργό Υγείας
- τον κ. Υπουργό Παιδείας
και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Σημαντική αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με τα πρόσφατα (21.10.2014) αποτελέσματα της έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τίτλο “WHO European Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI)”, το ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.


Blog Widget by LinkWithin