15 Ιανουαρίου 2015

Χωρίς φόβο αλλά με πάθος . Του Δημήτρη Αλεξάνδρου





     Την ώρα που γράφεται η ιστορία δεν έχει συνείδηση του εαυτού της. Το ίδιο, κατά κανόνα, συμβαίνει και με τα ιστορικά υποκείμενα που ανακαλύπτουν σε βάθος χρόνου κοσμοϊστορικά γεγονότα που έζησαν ή διαμόρφωσαν με τη δράση τους. Ένα τέτοιο γεγονός συνιστά το ενδεχόμενο, ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας με την λαϊκή ψήφο στις επικείμενες εκλογές, με το λαό πρωταγωνιστή και διαφεντευτή της μοίρας του. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συμπυκνώνει και εκφράζει όλες εκείνες τις αξίες και τα οράματα που ενέπνευσαν, πολλές δεκαετίες τώρα, το λαό και τους εργαζόμενους για εθνική κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία, δημοκρατία. Είναι το ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς που ακουμπά στα Κοινωνικά Κινήματα και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον. 
    Στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο ελληνικός λαός και πολλοί λαοί της Ευρώπης στηρίζουν τις ελπίδες τους για έξοδο από το σκοτεινό τούνελ της λιτότητας και της φτώχειας που δημιούργησαν οι ντόπιοι και ξένοι ''δυνάστες''. Βαρύ το φορτίο, μεγάλες οι ευθύνες, δύσκολος και δύσβατος ο δρόμος. Αλλά ένας δρόμος που τον χαράζει ο ίδιος ο λαός, κερδίζοντας επιπλέον και τη χαμένη αξιοπρέπεια και την περηφάνια του.
    Χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Χωρίς φόβο απέναντι στην ακατάσχετη κινδυνολογία, τις απειλές και τους εκβιασμούς ενός χρεωκοπημένου συστήματος εξουσίας και με πάθος για αντίσταση, αγώνα και ανατροπή του σάπιου κατεστημένου που λεηλατούσε εδώ και χρόνια τον πλούτο του και τη ζωή του.
   Ας βαδίσουμε προς τις κάλπες με τους υπέροχους στίχους του Μιχ. Σταυρακάκη που μελοποίησε ο Γ. Μαρκόπουλος:
«Προσκυνώ τη χάρη σου Λαέ μου,
σκύβω το κεφάλι στα μαρτύριά σου

και θαυμάζω Λαέ μου τα έργα σου».
Blog Widget by LinkWithin