8 Ιανουαρίου 2015

Αραχωβίτισσα υποψήφια Βουλευτής.


Σύμφωνα με  επίσημη ανακοίνωση της , η Αραχωβίτισσα Νίνα Παπαδήμου, θα είναι υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας με το νεοϊδρυθέν κόμμα του κου Παπανδρέου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση αλλά και ένα σύντομο βιογραφικό της υποψήφιου βουλευτή :

Είμαι μία νέα πολιτικός που πολιτεύεται για πρώτη φορά με πολιτικό σχηματισμό ή οποιαδήποτε άλλη εκλογική μορφή (δημοτική - συνδικαλιστική -δημόσια) .



Είμαι παντρεμένη -μητέρα δύο παιδιών 13 και 11 ετών.
Γεννήθηκα στις 12-4-73 στην Αράχωβα Βοιωτίας. Στην ίδια κωμόπολη τελείωσα δημοτικό-γυμνάσιο και λύκειο. Το 1991 γνωρίζοντας την Αγγλική Γλώσσα άρχισα να φοιτώ στο University of Westminster in London. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου, εργάστηκα στο Greek Shipping Committee του Λονδίνου και διάφορα Hotel του Λονδίνου και Bournemouth όπως Novotel και Embassy Royale .
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από σπουδές και εργασία εννέα ετών στην Αγγλία εργάστηκα σε επιχειρήσεις Business Plan από το 2000 έως το 2005.
Από το 2005 έως το 2013 απασχολήθηκα μέσω της κοινωνικής προσφοράς (σχολική μέριμνα - κοινωνική προβολή - εργασιακά - γυναικεία πρωτοβουλία - αθλοπαιδίες).
Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά και συγκεκριμένα ως υποψήφια βουλευτής στο Νομό Βοιωτίας με το νεοσύστατο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Α. Παπανδρέου, προήλθε από την ανάγκη, για την επικράτηση προοδευτικών αξιών, που θα συμβάλουν καθοριστικά στην κατάκτηση και θεμελίωση βασικών πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. 
Ο κίνδυνος περαιτέρω συρίκνωσης των Δημοκρατικών δυνάμεων θέτει υπό συζήτηση τα πιο σημαντικά κεκτημένα. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, οι πολίτες και η πολιτική οφείλουν να έχουν τον πρώτο λόγο.
Θα πρέπει η Ελλάδα, να πάψει να είναι ο αδύναμος κρίκος, εκτεθειμένη και ευάλωτη απέναντι σε εκβιασμούς έσω και έξω, είτε αυτά λέγονται κράτη είτε συμφέροντα είτε αγορές.
Πρέπει να επιλέξουμε ελευθερία, ανθρωπιά, δικαιώματα για όλους, συνύπαρξη, αλληλεγγύη, δημοκρατία, διαφάνεια, αξιοκρατία.
Η οριστική έξοδος από την κρίση που περνάει ο λαός μας, προϋποθέτει την κατάργηση του πελατειακού κράτους.
Η προσχώρησή μου στο νεοσύστατο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Α. Παπανδρέου, έχει συγκεκριμένες ιστορικές - ιδεολογικές καταβολές - δημοκρατικές - προοδευτικές - σοσιαλιστικές και εκφράζει τη δημιουργική συνέχεια των πολιτικών αξιών που ενέπνευσαν τα διδάγματα του Ρήγα, η παρακαταθήκη του Καποδίστρια, η συγκρότηση της Δημοκρατικής παράταξης από τον Ελ. Βενιζέλο, η συνεισφορά των :Παπαναστασίου - Πλαστήρα, η αντίσταση του Ελληνικού λαού ενάντια στον ναζισμό, ο ανένδοτος του Γ. Παπανδρέου και ο αντιδικτατορικός αγώνας με την ίδρυση του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ από τον Α. Παπανδρέου.
Είμαι απέναντι στην αντίληψη της δεξιάς συντήρησης, που αντιμετωπίζει το Δημόσιο σαν πελατειακό λάφυρο. Είμαι απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και κυρίως απέναντι στις παλιές και νέες ανισότητες που αυτός παράγει.
Εντάχθηκα σε μία πρόταση, η οποία περιέχει Ελληνικό σχέδιο και προωθεί την επανάσταση του αυτονόητου. 
Απευθυνόμαστε όλοι μαζί ΕΜΕΙΣ με αυτές τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση προς όλους τους Έλληνες πολίτες να πραγματοποιήσουμε πολύ σύντομα μετά τις εκλογές, το ανοικτό ιδρυτικό μας συνέδριο. Νέοι άνθρωποι άφθαρτοι πολιτικά, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες με τα πάντα συμμετοχικά με τα πάντα κινηματικά, όλα από τη βάση.
Η ανάδειξη νέων πολιτικών φορέων, νέων ιδεών, καινοτόμων πολιτικών, που θα πρωτοστατήσουν για τη μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα -την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της δημιουργίας.
Όλοι μαζί ΠΑΜΕ
Όλοι ΜΑΖΙ με εκπρόσωπο μία γυναικεία φωνή από τον Νομό Βοιωτίας που μπορεί να αναδείξει, πολλές ανισότητες της Ελληνικής κοινωνίας μέσα στην Ελληνική Βουλή.


Σας ευχαριστώ,
Παγώνα (Νίνα) Παπαδήμου
Blog Widget by LinkWithin