13 Μαρτίου 2015

Δημοτικό Σχολείο Αράχωβας - Παιδαγωγικές Παρεμβάσεις



                      Παιδαγωγικές Παρεμβάσεις

Τετάρτη 11/3/2015
Αξιότιμοι γονείς,
Με πρωτοβουλία της Σχολικής Συμβούλου της Περιφέρειάς μας κ. Κατσιφή-Χαραλαμπίδη Σπυριδούλας και σε συνέχεια των δράσεων για τη βελτίωση της συμπεριφοράς αλλά και του αυτοσυναισθήματος των μαθητών, η εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου μας διοργανώνει παιδαγωγικές παρεμβάσεις με στόχο την ανάπτυξη της "ενσυναίσθησης" όλων των εμπλεκομένων στη μαθησιακή διαδικασία, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, η οποία είναι απαραίτητη κοινωνική δεξιότητα διαχείρισης. Μετά την παιδαγωγική δράση από την ψυχολόγο κ. Έλλη Σπανού, η οποία προσκλήθηκε από τη Δ/ντρια του Σχολείου την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού-την Παρασκευή 6/3/2015- το Πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από το Σχολείο μας περιλαμβάνει:
1) Συμβουλευτική Γονέων με ημερομηνία έναρξης 1/4/2015 και εισηγήτρια τη Σχολική Σύμβουλο κ. Κατσιφή
2) 8-10 συνεδρίες για τους γονείς με τον Κοινωνικό Ψυχολόγο κ. Αργύρη Σκόνδρα και τη Σχολική Σύμβουλο κ. Κατσιφή
3) Ταυτόχρονη εκπόνηση-εφαρμογή από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές "Σχεδίου Εργασίας" διαχείρισης συναισθημάτων
Όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας και με δεδομένη την ευαισθητοποίησή τους στα παιδαγωγικά θέματα, έχουν επιμορφωθεί στο Πρόγραμμα "Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού" από τον Κοινωνικό Ψυχολόγο κ. Σκόνδρα Αργύρη.
Επειδή η Παιδεία αποτελεί τον κύριο μοχλό προσωπικής και κοινωνικοπολιτικής ανάπτυξης, πιστεύουμε ότι θα έχουμε την ανταπόκρισή σας σ΄αυτή μας την προσπάθεια.
Για το παραπάνω Πρόγραμμα Παιδαγωγικών Παρεμβάσεων προσκλήθηκε στο Σχολείο μας την Τρίτη 10/3/2015 και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Αλμπάνης Χάρης προκειμένου να ενημερωθεί για την παραπάνω πρωτοβουλία μας και να του ζητηθεί η αρωγή του όσον αφορά την εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής των γονέων.
                                                                                           


       ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Blog Widget by LinkWithin