23 Μαρτίου 2015

Τι αλλάζει στο ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ;


Ο «Αθηναϊκός Όμιλος Φίλων Σκι» (Α.Ο.Φ.Σ.) ιδρύθηκε το 1974 με τη μορφή του μη κερδοσκοπικού ψυχαγωγικού Σωματείου. Στόχος του ήταν η εξάσκηση στο σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο ιδιοκτησίας του Ομίλου, στον Γεροντόβραχο του Παρνασσού. 

Η περιοχή της Αράχωβας οφείλει το ξεκίνημα της ανάπτυξής της στον Όμιλο και ειδικότερα στην επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος στήριξε τον Όμιλο και ενεπνεύσθη την επέκταση των χιονοδρομικών κέντρων του Παρνασσού στα Κελλάρια και τη Φτερόλακα. 



Το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργούσε μέχρι το 2013 καμία διακοπή από την ημέρα των εγκαινίων του .
 Εκτός των μελών του Ομίλου, δικαίωμα χρήσης των εγκαταστάσεων είχαν και οι επισκέπτες με την καταβολή ημερήσιου εισιτηρίου. 

Ο Όμιλος ήταν  οικονομικά ανεξάρτητος, χωρίς επιχορηγήσεις από δημόσιους φορείς. Αποτελεί ιδιοκτησία των μελών του, τα οποία και κατέβαλαν τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για την συντήρηση και λειτουργία του μέσω των συνδρομών τους. Πρόσθετα έσοδα του Ομίλου προερχόντουσαν  από τα εισιτήρια των επισκεπτών και από την ανάπτυξη χορηγικού προγράμματος.

Προφανώς , μετά την αναστολή λειτουργίας του, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. 

Άτομα της τοπικής κοινωνίας μας, είναι έτοιμα να εισέλθουν στο Δ.Σ. του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, σε μια προσπάθεια επαναλειτουργίας του συγκεκριμένου χιονοδρομικού. 

Βεβαίως, οι εγκαταστάσεις του, δεν είναι στην καλύτερη δυνατή  κατάσταση αλλά προφανώς θα γίνει κάποια προσπάθεια εκσυχρονισμού του, μέσα από διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα.
Η οικονομική συμμετοχή των χιονοδρόμων , θα είναι χαμηλότερη από ότι στα 2 άλλα διπλανά χιονοδρομικά, στην προσπάθεια του να είναι πιο ελκυστικό.
Σίγουρα εδώ δεν συχνάζουν και οι απλοί επισκέπτες του χιονιού. Υπάρχει σκέψη , να δίνονται και διάφορα ολοκληρωμένα οικονομικά πακέτα, που να συνδυάζουν διαμονή , διατροφή και χιονοδρομία, σε συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής μας.



Το μεγάλο στοίχημα, ωστόσο παραμένει η εκμετάλλευση  καθόλη την διάρκεια του χρόνου και πέρα από την χιονοδρομική περίοδο.
 Οι προϋποθέσεις υπάρχουν μιας και  τοπικοί σύλλογοι έχουν εκφράσει την προθυμία τους να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση , διοργανώνοντας ειδικές προγραμματισμένες εκδηλώσεις με αθλήματα βουνού. Αθλήματα που χρόνο με τον χρόνο , γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και στην χώρα μας. Θα παρακολουθώ το θέμα και ελπίζω  να εξελιχθεί σε  μια δημιουργική και πάντα ελπιδοφόρα κίνηση για την περαιτέρω ευημερία της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin