24 Μαρτίου 2015

Από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δ.Α.Α. που έγινε στην Αράχωβα (φωτό και βίντεο)



Στην Αράχωβα πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. του Δήμου Δ.Α.Α, κάνοντας χρήση  ειδικής διάταξης περί τοπικών θεμάτων.
Δύο ήταν τα θέματα για τα οποία το Δ.Σ. κλήθηκε να διερευνήσει και να αναλύσει στην κατάμεστη αίθουσα (αν και μικρή) του ΛΜΑ.


Η συζήτηση ξεκίνησε με το θέμα του ARACHOVA CENTER .


Ακούστηκαν αρκετές απόψεις , εισηγήσεις καθώς παράπονα και ενστάσεις από παρευρισκόμενους πολίτες.Βεβαίως οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν ήταν  παρόντες.
Από την προηγουμένη δημοτική αρχή ,  είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες έκπτωσης της εταιρείας.


Η πορεία για την έκπτωση συνεχίζεται και δεν δύναται να διακοπεί. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός μη αποστολής συγκεκριμένων στοιχείων που ζητήθηκαν αρμοδίως από την τωρινή δημοτική αρχή, δύο φορές, αλλά δεν εστάλησαν. Μεταξύ των απόψεων που ακούστηκαν, ήταν και η προσπάθεια ενός έντιμου συμβιβασμού . Η συγκεκριμένη άποψη βασίστηκε και σε ορισμένα σημαντικά οφέλη που θα αποκόμιζε  ο Δήμος και που δεν θα διαιώνιζε μια κατάσταση ερημοποίησης του εν λόγω κτιρίου. Για την ώρα όμως πιστεύω ότι αυτή η πρόταση δεν προκρίνεται , με βασική αιτιολογία ότι δεν καλύπτεται νομικά. Από την πλευρά των παρευρισκόμενων πολιτών που πήραν το λόγο (δόθηκε ο λόγος σε όποιον και να τον ζήτησε ) εκφράστηκαν τα έντονα παράπονα για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα καθώς και για το σοβαρό πρόβλημα της δημιουργίας λίμνης από τα νερά που συσσωρεύονται σε συγκεκριμένο σημείο. Η δυσοσμία που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο , αρκετές φορές καθιστά αδύνατη την καθημερινότητα για τους κατοίκους των διπλανών κτισμάτων.



Βασικό όμως στοιχείο για την πορεία του όλου έργου, βάσει συγκεκριμένων στοιχείων  που παρουσιάστηκαν , είναι η παράνομη χρήση και λειτουργία συγκεκριμένων χώρων, οι οποίοι διατίθενται ακόμα και σήμερα προς χρήση. Η  γνώμη αρκετών παρευρισκόμενων, ήταν ότι ο Δήμος πρέπει να ενεργήσει ώστε άμεσα το κτίριο να σφραγιστεί και να παύσει να λειτουργεί, εως ότου παρθούν οι αρμόδιες δικαστικές αποφάσεις. Η όλη συζήτηση επεκτάθηκε και στην πιθανότητα να αποδοθούν ποινικές ευθύνες ακόμα και σε πρόσωπα προηγούμενων εκλεγμένων αιρετών...
Εν κατακλείδι, η συζήτηση έκλεισε με την εκ νέου τοποθέτηση του δημάρχου την οποία μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο μικρό βιντεάκι που έχω αναρτήσει.




Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε διεξοδικά, έχει να κάνει με το θέμα της ενοικίασης πλατείας από την δημαρχία σε μια συγκεκριμένη επιχείρηση, υγειονομικού ενδιαφέροντος


. Η εν λόγω επιχείρηση, με βάση συγκεκριμένη απόφαση  δημοτικού συμβουλίου , επί θητείας του κου Πατσαντάρα, είχε "αποβληθεί" από την πλατεία "ΛΑΚΚΑ" , εφαρμόζοντας σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΚΕ, από τον οποίο είχε ζητηθεί η νομική του πρόταση. Σε αυτό το θέμα , τοποθετήθηκαν και 2 δικηγόροι που είχαν οι δύο πλευρές και έκαναν τις εισηγήσεις τους  και παρουσίασαν τα επιχειρήματα τους. Το δημοτικό συμβούλιο , πέραν τις τοποθετήσεις των δύο πλευρών και  πολλών ακόμα συμβούλων, πρότεινε το θέμα να επανεξεταστεί ιεραρχικά από μηδενική βάση. Μεταξύ των απόψεων που ακούστηκαν πιο έντονα ήταν και αυτή περί κοινής συνεννόησης των δύο πλευρών γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν συμφέρει κανέναν η εφαρμογή του νόμου...

Θετικό σημείο της όλης διαδικασίας ; Η αθρόα προσέλευση των Αραχωβιτών και ειδικά της νέας γενιάς, μήνυμα που αν μη τι άλλο , δείχνει ότι η Αράχωβα πέραν του παρόντος , έχει και μέλλον μιας και οι νέοι της ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του τόπου τους , δείχνοντας το από την συμμετοχή τους σε τέτοιες διαδικασίες, ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών.

Σημείωση :
Η σημερινή διαδικασία δεν προέβλεπε την λήψη αποφάσεων.

Θα ακολουθήσει η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της συνεδρίασης καθώς και περισσότερο φωτορεπορτάζ.

Υ.Γ. Η live αναμετάδοση δεν πραγματοποιήθηκε , όπως έγκαιρα σας είχα ενημερώσει , για τον σοβαρό λόγο της μη ύπαρξης ίντερνετ στην βάση του έξυπνου οικισμού. (αυτό το θέμα πότε θα ανοιχτεί ;;;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin