29 Μαΐου 2015

Ο Συνδεσμος Εφεδρων Αξκων Νομου Ευβοιας στο ΔΙΣΤΟΜΟ - ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ-ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ




Εξήντα μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ευβοίας την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 επισκέφτηκα το μαρτυρικό Δίστομο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού , όπου παρακολούθησαν στην αίθουσα προβολής οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τη σφαγή τις 10ης Ιουνίου 1944 και περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου με ξεναγούς , συγγενής των θυμάτων της σφαγής .

Μετά επισκέφτηκαν την Μονή Οσίου Λουκά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής που περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO. Ιδρυτής της μοναστικής ζωής στην Μονή είναι ο ίδιος ο Όσιος , ο οποίος ασκήτευσε εκεί τα τελευταία επτά χρόνια της ζωής του ( 946-953). Στο Καθολικό βρίσκονται τα λείψανα του Οσίου ως ευλογία για τις επόμενες γενεές. Στη ξενάγηση που  έγινε γνωρίσαν την συμβολή του μοναστηριού στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 για την Στερεά Ελλάδα, στην Εθνική Αντίσταση κατά των Γερμανών και φυσικά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτισμάτων και το ηλιακό ρολόι.


Συνεχίζοντας το οδοιπορικό πήγαν στην Αρβανίτσα , ένα καταπράσινο δασικό τοπίο μέσα στα έλατα , πού είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να γευτούν τα εδέσματα της περιοχής.
http://www.newsnowgr.com/article/819545/o-syndesmou-efedron-axkon-nomou-evvoias-sto-distomo---osio-louka-arvanitsa.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin