19 Ιουνίου 2015

Αράχωβα : Διεθνές σεμινάριο για την κρίση σε Ελλάδα-ΕΕ


Γκάλμπρεϊθ και Σαμίρ Αμίν σε διεθνές συνέδριο στο "Ανεμόλια" για την Κρίση σε Ελλάδα-ΕΕ



Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, Μπαρίς Καγκαρλίτσκι, Βάσσος Λυσσαρίδης, Samir Amin και ο Πολ Ρόμπερτς ανάμεσα στους συμμετέχοντες

Στην Ελλάδα και τις σχέσεις Δύσης και Ρωσίας αναμένεται να επικεντρωθεί το μεγάλο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αράχωβα (Ξενοδοχείο Ανεμόλια) (σ.σ: "Περιοχή Δελφών αναφέρει το Δ.Τ. των διοργανωτών), αυτό το Σαββατοκύριακο, με τη συμμετοχή μίας πλειάδας διεθνώς γνωστών προσωπικοτήτων, περιλαμβανομένης της Ρωσίας και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεταξύ των δεκάδων συνέδρων που συμμετέχουν περιλαμβάνονται ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, ο Ρώσος διανούμενος Μπαρίς Καγκαρλίτσκι, ο κορυφαίος σύμβουλος του Προέδρου Βλ. Πούτιν, ακαδημαϊκός, Σεργκέι Γκλάζιεφ (θα συνδεθεί μέσω skype, γιατί η ΕΕ τον έχει συμπεριλάβει στη λίστα των κυρώσεων και δεν μπορεί να ταξιδεύσει στην Ελλάδα), ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, γιατρός, Βάσσος Λυσσαρίδης, ο Ιταλός πολιτικός και πρώην ευρωβουλευτής Τζιουλλιέττο Κιέζα, ηγετικά στελέχη του γαλλικού «Κόμματος της Αριστεράς» και του πορτογαλικού «Αριστερού Μπλόκου», ο Έλμαρ Αλτφάτερ, από τους πιο γνωστούς Γερμανούς οικονομολόγους, όπως και στελέχη του κόμματος «Linke», ο οικονομολόγος και παλαιός φίλος και σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου Samir Amin, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και πολλοί άλλοι.

Ο πρώην Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Πολ Ρόμπερτς, ο οποίος δεν μπορούσε να ταξιδεύσει, θα συνδεθεί, επίσης, μέσω skype. Την ευθύνη του συντονισμού της εκδήλωσης έχει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.

Τους συνέδρους θα απασχολήσουν η ευρωπαϊκή και ιδιαίτερα η ελληνική κρίση, ως η πλέον οξεία εκδήλωση της πρώτης, η επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία και ο κίνδυνος τόσο ενός νέου «ψυχρού» πολέμου, όσο και μίας ενδεχόμενης γενίκευσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία και άλλες περιοχές της πρώην ΕΣΣΔ.

Επίσης, ένα θέμα που θα εξεταστεί είναι η αναζήτηση εναλλακτικών στο σύστημα του «ευρωφιλελευθερισμού» που κυριάρχησε στην ΕΕ, ιδίως μετά τη συνθήκη του Μάαστριχτ και θεωρείται από πολλούς ως υπεύθυνο της σημερινής βαθιάς κρίσης. Εναλλακτικές, τόσο σε επίπεδο προγραμματικό και «οράματος», όσο και στο επίπεδο των στρατηγικών, των μεθόδων και των πολιτικών εργαλείων.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Λυσσαρίδη, το ρωσικό Ινστιτούτο για την Παγκοσμιοποίηση και τα Κοινωνικά Κινήματα, το ελληνικό Ινστιτούτο Ερευνών για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ΙΝΕΡΠΟΣΤ), το «Forum Mondial des Alternatives» και το «agora-dialogue.com».



Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου και μερικοί από τους συνέδρους, θα συναντηθούν με όσους δημοσιογράφους το επιθυμούν στο ξενοδοχείο «New Hotel», Φιλελλήνων 16, τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, στις 12:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin