16 Ιουνίου 2015

Οι αποφάσεις του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων που συνεδρίασε στο Δίστομο


Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων: Δ.Σ. υπό την προεδρεία Λαζουρά και παρουσία Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Δίστομο


Το Διοικητικό Συμβούλιο, του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, περιόδου 1940-1945 «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ», που συνεδρίασε, την Τρίτη το απόγευμα, 9 Ιουνίου 2015 – παραμονή της 71ης επετείου του Ολοκαυτώματος του Διστόμου – στο μαρτυρικό Δίστομο, διακήρυξε, για μια ακόμη φορά, τη σταθερή και αταλάντευτη προσήλωσή του, στην υλοποίηση του καταστατικού σκοπού του Δικτύου, που είναι, και η διεκδίκηση και καταβολή πλήρων των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, στα θύματα και στους απογόνους όλων των Ελληνικών Ολοκαυτωμάτων.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο, που έγινε, υπό την προεδρεία του Προέδρου και Δημάρχου Καλαβρύτων, κ. Γιώργου Λαζουρά, συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργακός, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη – Πανοράματος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού του Συμβουλίου και επίτιμος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου, Μιχάλης Γεράνης, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά του μαρτυρικού Κομμένου, Στάθης Γιαννούλης, η Δήμαρχος Σουλίου – Παραμυθιάς, Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, ο Δήμαρχος Δωδώνης, Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Δήμαρχος Δωρίδος, Γιώργος Καπετζώνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Τσιλίκης και οι εκπρόσωποι των μαρτυρικών Δήμων, Βιάννου, Αριστομένης Συγγελάκης, Κανδάνου – Σέλινου, Γιώργος Βακάκης, Δελφών, Διονύσης Μουλούτας και τοπικοί σύμβουλοι από τα μαρτυρικά χωριά του Δήμου Δωρίδος, Ζαγορίου, Ιωαννίνων, Δημήτρης Χαντζαρόπουλοςκαι Αμφίπολης Σερρών, τα μαρτυρικά Κερδύλια, Ευγενία Λιόλιου.

Επίσης, παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Σπαθάς, και οι επίτιμοι πρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου, πρώην Δήμαρχοι Διστόμου, Λουκάς Παπαχρήστου και Θανάσης Πανουργιάς.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου, έγινε ανοικτή, στο χώρο του Μουσείου του Δήμου Διστόμου και συμμετείχαν, επίσης, η δικηγόρος Χριστίνα Σταμούλη, ο ιταλός δικηγόρος, κ. Λάου και συνεργάτες του, οι οποίοι ασχολούνται με τη δικαστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων, εκπρόσωποι των ενώσεων θυμάτων και κάτοικοι του Διστόμου.

Μετά από εκτεταμένη, διαλογική, συζήτηση και την ενημέρωση που έγινε, για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, από τους παραπάνω δικηγόρους, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών αποφάσισες, επανέλαβε και διακήρυξε, από το μαρτυρικό Δίστομο:

1. Συνεχίζει, σταθερά, αταλάντευτα, ανυποχώρητα και ασυμβίβαστα, τη διεκδίκηση των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων. Ο αγώνας αυτός του Δικτύου και των μαρτυρικών δήμων, πόλεων και χωριών, είναι δυναμικός, διαρκής, σταθερός και ασυμβίβαστος και γίνεται, μαζί και με όλους τους άλλους φορείς της διεκδίκησης (Κυβέρνηση, Βουλή των Ελλήνων, Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών, Δικηγόροι, κλπ).

2. Στηρίζει την Ελληνική Κυβέρνηση και τη Βουλή των Ελλήνων στις πρωτοβουλίες τους, για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και εκφράζει την ικανοποίησή του, για τις πρωτοβουλίες αυτές και την ενεργοποίηση, ανακίνηση και αναβάθμιση του αιτήματος καταβολής και εξόφλησης των γερμανικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.

3. Ζητά από την Ελληνική Κυβέρνηση να θέσει, επίσημα, το θέμα της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων, στη Γερμανική Κυβέρνηση και τη ρύθμιση του, με διακρατική συμφωνία.

4. Συμβάλλει ενεργά και με κάθε τρόπο, στη συγκέντρωση στοιχείων, κ.λ.π., στον αγώνα για τη διεκδίκηση των οφειλόμενων γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, που συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα, μετά το πέρας των εκδηλώσεων για το Ολοκαύτωμα του Διστόμου, παραβρέθηκε και μίλησε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, με την παρουσία της αυτή και την ομιλία της, τίμησε, όλες τις μαρτυρικές πόλεις και χωριά της χώρας μας και τους Δημάρχους και εκπροσώπους, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε στην ομιλία της, στις εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για το θέμα των αποζημιώσεων και επανορθώσεων, την οποία ανασυγκρότησε, εμπλούτισε, αναβάθμισε και προεδρεύει και κάλεσε και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου και Δημάρχους των μαρτυρικών Δήμων της Ελλάδος να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις της και να συμβάλλουν στην καλύτερη ολοκλήρωση του έργου της και κατέληξε, λέγοντας ότι, η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα για τις καταστροφές και τα ολοκαυτώματα που προξένησε την περίοδο της κατοχής, ιδίως σε άμαχους πολίτες, μικρά παιδιά και γυναίκες που εκτέλεσαν οι ναζί και αυτή η υποχρέωση πρέπει να εξοφληθεί.


- See more at: http://www.kalavrytanet.com/arthro/diktyo-martyrikon-poleon-ds-ypo-tin-proedreia-lazoyra-kai-paroysia-zois-konstantopoyloy-sto#sthash.c8oTz1wM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin