17 Ιουνίου 2015

Αράχωβα : Άκαρπη η συνάντηση μεταξύ Δήμου και επιχειρηματιών




Συνάντηση  ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Αράχωβα, στον χώρο του Λ.Μ.Α. μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου Δ.Α.Α. και επιχειρηματιών της Αράχωβας.
Από την δημοτική αρχή , παρέστησαν ο Δήμαρχος , ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αντιδήμαρχος Αράχωβας, κος Αλμπάνης και ο πρόεδρος της κοινωφελούς και μέλος του δημοτικού συμβουλίου κος Σύρος.
Στην συνάντηση αυτή , τονίστηκε η αναγκαιότητα να βρεθεί η χρυσή λύση και να ισχύσει επιτέλους η τρέχουσα ρύθμιση όπως αυτή ανακοινώθηκε από την πολιτεία αλλά μέχρι ώρας έχει κολλήσει και δεν έχει αποφέρει χρήματα στα ταμεία των ΟΤΑ όλης της χώρας.
Η ρύθμιση αυτή σε αντίθεση με την περσινή  που είχε σαν αποτέλεσμα να εισρεύσουν σημαντικά χρηματικά ποσά στα ταμεία της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει την εξής ιδιομορφία :

Τα επιβληθέντα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί για τις συγκεκριμένες οφειλές , δεν ρυθμίζονται και αντιμετωπίζονται ως κεφάλαιο. Το μόνο που ρυθμίζεται -κατά τα ισχυριζόμενα των οικονομικών υπαλλήλων πάντα - ρυθμίζονται μόνο οι προσαυξήσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα κεφάλαια να έχουν προσαυξηθεί σημαντικά και η εν λόγω ρύθμιση να μην είναι ικανοποιητική και να έχει καταστεί από τους οφειλέτες μη ενεργή.
Εδώ και 1 τουλάχιστον μήνα , αναμένεται ειδική εγκύκλιο για την αποσαφήνιση του εν λόγου ζητήματος για να καταστεί εφαρμόσιμη όπως και στα άλλα ταμεία ( π.χ. ΟΑΕΕ ) στην οποία έχει  αποφέρει σημαντικά ποσά στα κρατικά ταμεία.
Εν αναμονή της αποσαφήνισης που και αυτή κοντεύει να καταστεί εκπρόθεσμη εφόσον σε λίγες ημέρες (26 Ιουνίου ) η νέα παράταση για διακανονισμό ,λήγει .
Στην συνάντηση αυτή τέθηκαν "επί τάπητος " αρκετά θέματα και από την πλευρά της Δημοτικής αρχής , δόθηκε έμφαση στην ανάγκη της οικονομικής τακτοποίησης των επιχειρήσεων , ώστε ο Δήμος να μην χρειαστεί να προβεί σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Αναμένοντας λοιπόν την αποσαφήνιση των διατάξεων αλλά και την διάθεση της Δημοτικής αρχής να εισπράξει οφειλόμενα ποσά από άτομα που αγνοούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin