8 Ιουλίου 2015

12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015: ΣΥΜΠΤΩΣΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ;

Μόνο σύμπτωση δεν θα μπορούσε να ερμηνευτεί για πολλούς ή αναμενόμενη απόφαση για το μέλλον της Ελλάδος από την Συνόδο Κορυφής της ΕΕ την ημέρα μνήμης του Αγίου γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, δηλ στις 12 Ιουλίου 2015.


Ο νέος Πατροκοσμάς του γένους, ο νέος Ορθόδοξος άγιος (ημ/νια αγιοκατάταξης 13 Ιαν 2015), ο γέροντας της ελπίδας του Εθνους, έφυγε από τον κόσμο αυτό περνώντας μια για πάντα στην αιωνιότητα στις 12 Ιουλίου 1994.

Οσοι είχαν την τιμή και την χαρά να γνωρίσουν τον γέροντα Παΐσιο από κοντά, μιλάνε για τον άνθρωπο που μύριζε παράδεισο και χάριζε απλόχερα το άρωμα αυτό στον καθένα που τον πλησίαζε.

Πάντα χαμογελαστός και ευπρόσδεκτος ακόμα και όταν η ασθένειες τον είχαν καταβάλει, είχε μια καλή κουβέντα για τον καθένα, μια συμβουλή ή ακόμα και κάτι πιο "ειδικό, προσωπικό και απαραίτητο" για την πορεία της ζωής του καθενός για τις δεκάδες ακόμα και εκατοντάδες πιστών καί "απίστων" που γέμιζαν την αυλή του στο άγιον Όρος ή έξω στον κόσμο κυρίως στην Σουρωτή Θεσ/νίκης.

προσκυνητές του τάφου του Αγίου Παϊσίου στην Σουρωτή
Προς έκπληξη όλων και πάντα με διάκριση, αποκάλυπτε με μεγάλη ευκολία ονόματα, πρόσωπα και πράγματα προς οικοδομήν πίστεως για τον καθένα. Πράγματα ακόμα και απο αυτά που κρατά ο καθένας για τον εαυτό του και μόνο. Χωρίς να παραβιάζει ποτέ την προσωπική ελευθερία κανενός, όταν έβλεπε ότι η αναφορά σε αυτά μπορούσε να έχει ψυχική ωφέλεια για τον επισκέπτη του, γινόταν ο ίδιος δάσκαλος, γονιός, φίλος και εξομολόγος χαρίζοντας "φτερά" για την επιστροφή στα "εγκόσμια" σε αυτούς που τα είχαν ανάγκη...

Το μεγάλο προφητικό χάρισμα που του είχε δοθεί από τον Θεό, δεν σταματούσε εκεί. Τόμοι βιβλίων έχουν γραφτεί είτε από τον ίδιο είτε από τρίτους για τα επερχόμενα γεγονότα που θα συμβούν στην Ελλάδα, σύντομα όπως πάντα έλεγε, προβλέποντας ότι εμείς θα τα ζήσουμε αλλά αυτός θα έχει "φύγει".

Γεγονότα που έχουν ώς κατάληξη την επιστροφή της Πόλης στους Έλληνες, τον αφανισμό της Τουρκίας και τις δύσκολες μέρες που μας περιμένουν γιατί η ΕΟΚ θα διαλυθεί και αυτό θα έχει ώς αποτέλσμα την ανέχεια και έναν μεγάλο πόλεμο που θα ξεκινήσει!

"Η Ελλάδα θα δοκιμαστεί, αλλά γρήγορα θα ανακάμψει και θα μεγαλώσει ως Εθνος" έλεγε συχνά-πυκνά σε αυτούς που είχαν εθνική αγωνία!
Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι σηκώνουν πάλι κεφάλι. Οι Αμερικάνοι σου λέει, τι γίνεται εδώ; Θα μας βοηθήσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι. ( Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε,Αθ. Ρακοβαλή ,2η έκδοση,1997, σελ: 77). 

Είναι άραγε τυχαίο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνέλθουν φέτος την ημέρα της πρώτης μνήμης του για να αποφασίσουν το μέλλον της Ελλάδος και την Ευρώπης;

Ο Θεός και ο Άγιος Παΐσιος ας είναι βοηθός Τους και συμπαραστάτης της Ελληνικής επιτροπής!

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Αράχωβα, το βράδυ της Κυριακής 12 Ιουλίου στις 9:00μμ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου καθώς και προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παϊσίου που φιλοτέχνησε πρόσφατα Αραχωβίτης αγιογράφος.

ο Αγιος Παΐσιος, φορητή εικόνα.
Φυλάσσεται στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αραχώβης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin