16 Σεπτεμβρίου 2015

Σταθάς: 153 ερωτήσεις στην Βουλή, σε 6 μήνες για προβλήματα της Βοιωτίας




Την 1η θέση μεταξύ των βουλευτών του κόμματος που συμμετείχε και την 6η μεταξύ των 300 της προηγούμενης θητείας της Βουλής που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και διακόπηκε τον περασμένο Αύγουστο κατέχει στο τομέα των ερωτήσεων στο πλαίσιο της δράσης του στο κοινοβούλιο ο Βουλευτής με την Λαϊκή Ενότητα και εκ νέου υποψήφιος στη Βοιωτία Γιάννης Σταθάς.

Πιο συγκεκριμένα σε έξι μήνες ο Γιάννης Σταθάς σύμφωνα με το περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή» κατέθεσε 153 ερωτήσεις για σειρά θεμάτων της Βοιωτίας στα πεδία της Υγείας, της Παιδείας, του Περιβάλλοντος, της Αγροτικής Οικονομίας και της Εργασίας, ενώ αντίστοιχες ήταν οι παρεμβάσεις του και τα προηγούμενα έτη.

Να σημειωθεί ότι ήταν αποτελεσματικός στην επίλυση καίριων προβλημάτων της Βοιωτίας (επιστροφή ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά, νοσοκομεία Λιβαδειάς Θήβας, Οργανισμός Κωπαίδας, έμεινε ανοιχτό το παράρτημα ΟΑΕΕ Θήβας κ.α.).

Στην συγκεκριμένη περίοδο της Ελληνικής Βουλής συμμετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής “Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στη Διακομματική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών (πολεμικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων, αποπληρωμής του κατοχικού δανείου, επιστροφής των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών).

Ο Γ. Σταθάς, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης και Οργανισμών του Ε.Α.Π., είναι ο μοναδικός βιομηχανικός εργάτης που έχει μπει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν έχει κάνει χρήση των βουλευτικών προνομίων του, δεν πήρε «βουλευτικό» αυτοκίνητο ενώ τους δύο αστυνομικούς που δικαιούταν ως φρουρά από το 2012 έως σήμερα, τους έχει παραχωρήσει στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιάρτου και δεν αποδέχθηκε τη μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων στο γραφείο του.

Ο Γιάννης Σταθάς από το 2012 δεν έχει πάρει τα χρήματα από τη συμμετοχή του στις επιτροπές της Βουλής, αποδίδοντάς τα αρχικά στο ΚΕΘΕΑ – «Στροφή» (το πρώτο Θεραπευτικό Πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και ακολούθως στη δεύτερη κοινοβουλευτική περίοδο η αποζημίωση από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε (κοινωνικών υποθέσεων εξωτερικών και άμυνας) στα σχολεία της Ίμβρου και του Καστελόριζου.

Όπως έγραψε και ο Αθηναϊκός Τύπος για τον… (και) κινηματικό Γιάννη Σταθά (που καταψήφισε όλα τα μνημόνια) «όλα τα δάκτυλα δεν είναι ίδια» και ο Βοιωτός που διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του απέδειξε πως… ούτε και οι 300 είναι ίδιοι.http://viotianet.gr/?p=33203

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin