9 Οκτωβρίου 2015

Σύλληψη στην Αράχωβα για θανάτωση σκύλου




Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας , κάτοικος Αραχώβης, συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου για θανάτωση σκύλου.

Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου της αστυνομίας :

Λαμία, 9 Οκτωβρίου 201 5
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο, σε περιοχή της Αράχωβας Βοιωτίας

Συνελήφθη, χθες (08-10-2015) το πρωί στην Αράχωβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για θανάτωση ζώου και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα προχθές το πρωί, σε περιοχή της Αράχωβας, ο 26χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν ποιμενικό σκύλο, ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω κυνηγετικό όπλο, το οποίο ο 26χρονος κατείχε παράνομα.
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αράχωβας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας
και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin