1 Οκτωβρίου 2015

Διπλάσιες οι “παράνομα” μισθωμένες κλίνες από τις νόμιμες – Τη λύση του προβλήματος ζητούν οι ξενοδόχοι






Τη λύση σε ένα θέμα που φαίνεται να γιγαντώνεται και να απασχολεί σοβαρά όλο και περισσότερους ξενοδόχους ζητά, με ανοχτή επιστολή της από τη πολιτεία η κα Τζένη Σοφιανού, ιδιοκτήτρια πεντάστερου Ξενοδοχείου και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας.



Την αποτελεσματική προστασία, από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν τα νόμιμα τουριστικά καταλύματα, από αυτούς που μισθώνουν παράνομα τα σπίτια τους, ζητάει, από την Πολιτεία, η κα Σοφιανού, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά, “Στην ΄Υδρα πρέπει να μισθώνονται παράνομα διπλάσιες κλίνες από τις νόμιμες”, και συνεχίζει, ” Διερωτώμαι γιατί η Πολιτεία δεν ασχολείται να πατάξει την παρανομία αυτή και να προστατέψει τους νόμιμους επιχειρηματίες.”


Δείτε την επιστολή της κας Σοφιανού




Καλημέρα σας,
Διερωτώμαι ποιός θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον αθέμιτο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν τα νόμιμα τουριστικά καταλύματα από αυτούς που μισθώνουν παράνομα τα σπίτια τους.
Αλλοδαποί και Ελληνες ασύστολα προβάλλουν στο διαδίκτυο τα σπίτια τους και τα μισθώνουν με την ανοχή της Πολιτείας, η οποία χάνει ΦΠΑ, δημοτικά τέλη και φόρους εισοδήματος στις εισπράξεις τους, οι οποίες είναι πολλαπλάσιες αυτών των νομίμων τουριστικών καταλυμάτων και παράλληλα δεν προστατεύει (η Πολιτεία) τα νόμιμα τουριστικά καταλύματα από τον αθέμιτο αυτόν ανταγωνισμό.
Προσωπικά γνωρίζω τι συμβαίνει στην ΄Υδρα, όπου διευθύνω ένα πεντάστερο Ξενοδοχείο (ΛΗΤΩ*****) , το οποίο φέτος εορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του.
Ιδρυσα το 1987 την΄Ενωση Ξενοδόχων Υδρας στην οποία διετέλεσα Πρόεδρος από της ιδρύσεως της (πλην μικρών χρονικών διαστημάτων) έως πρόσφατα.
Στην΄Υδρα πρέπει να μισθώνονται παράνομα διπλάσιες κλίνες από τις νόμιμες.
Επειδή είμαι Δικηγόρος εν ενεργεία γνωρίζω αυτούς που τα μισθώνουν, οι οποίοι μάλιστα ούτε τα χρήματα που εισπράττουν δεν έρχονται στην Ελλάδα, διότι τα πέρνουν στο εξωτερικό.
΄Ολοι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι μισθώνουν τα σπίτια τους διαδίδουν ότι φιλοξενούν «φίλους τους», όμως αν κάποιος ερωτήσει «τους φίλους τους» δεν γνωρίζουν ούτε το όνομα του ιδιοκτήτη.
Διερωτώμαι γιατί η Πολιτεία δεν ασχολείται  να πατάξει την παρανομία αυτή και να προστατέψει τους νόμιμους επιχειρηματίες.
Είμαι σίγουρη ότι θα  μου απαντήσετε, μήπως είναι και το μοναδικό παράλογο που αντιμετωπίζει ο πολίτης στην πατρίδα μας???     
Ο δε προς έτους Νόμος σχετικά με το θέμα αυτό, που δίνει το δικαίωμα αδειοδοτήσεως από τον ΕΟΤ έχει βοηθήσει την παρανομία, διότι πολλοί, κυρίως ‘Ελληνες, που πήραν την σχετική άδεια, τα μισθώνουν χωρίς να δηλώσουν τις εισπράξεις τους, με την βεβαιότητα ότι η Πολιτεία δεν έχει την δυνατότητα του ελέγχου.
Με εκτίμηση
Τζένη Σοφιανού
Δικηγόρος


 http://news.travelling.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin