18 Νοεμβρίου 2015

Παράπονα για την λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Δ.Α.Α.





Αποδέκτης παραπόνων έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα το e-hani σχετικά με την λειτουργία των παιδικών σταθμών σε Αράχωβα και Δίστομο.
Η αργοπορημένη έναρξη του παιδικού στην Αράχωβα, ήταν το αρχικό παράπονο των γονιών.
Εκλογές και γραφειοκρατικές  διαδικασίες κατέστησαν ανέφικτη την λειτουργία στην ώρα του.
Με την έναρξη λειτουργίας, δυστυχώς άλλο ένα σοβαρό θέμα προέκυψε με την μη φυσιολογική στελέχωση . Πιο συγκεκριμένα η νηπιαγωγός που καλύπτει την θέση, ανήκει στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και ο χρόνος της λήγει αρχές Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι  από τον Δεκέμβριο ο παιδικός θα πρέπει να στελεχωθεί με νέο άτομο .
Το e-hani σε προσωπική επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο , ανέφερε τους προβληματισμούς των πολιτών και που βεβαίως και οι ίδιοι οι γονείς είχαν ενημερώσει και τον ίδιο αντιδήμαρχο. Εκ μέρος του λοιπόν τονίστηκε ότι προσπαθεί με οιονδήποτε τρόπο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν να κάνουν περισσότερο με αποφάσεις της περιφερειακής διοίκησης .
Μας τονίστηκε εντωμεταξύ και το  σοβαρό ενδεχόμενο ότι η στελέχωση του παιδικού Αράχωβας, θα ανανεώνεται ανά δίμηνο μέχρι την λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, γεγονός που προβληματίζει τους γονείς και μάλιστα μερικοί σκέφτονται να μην συνεχίσουν να πηγαίνουν  τα παιδιά τους. Σίγουρα είναι μια τρυφερή ηλικία με αρκετές ιδιαιτερότητες και οι αρμόδιοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις με μεγαλύτερη προσοχή .
Σε όλα τα παραπάνω , έρχεται  να προστεθεί και η μαρτυρία ενός πολίτη, ότι κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν τον παιδικό Αράχωβας και με απότερο σκοπό να τον  κλείσουν .

Παράπονα έχουν εκφραστεί και για την λειτουργία του παιδικού στο Δίστομο και αν χρειαστεί θα επανέλθω αναλυτικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin