26 Νοεμβρίου 2015

Όποιος έχει λεφτά ζει. Όποιος δεν έχει λεφτά πεθαίνει ! Δ.Τ. Συνταξιούχων Λιβαδειάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Νοέμβρη, στις 10.30 το πρωί, συγκέντρωση των Συνταξιούχων , στον πεζόδρομο της Μπουφίδου (μπροστά στα γραφεία του ΙΚΑ).

Την συγκέντρωση οργάνωσαν τα ....συνεργαζόμενα σωματεία Συνταξιούχων Δημοσίου-ΙΚΑ-ΟΑΕΕ, τα οποία τα τελευταία χρόνια συντονίζονται στις δράσεις τους από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων (Σ.Ε.Α.) όπως είναι και το αναμενόμενο δεδομένου ότι το ασφαλιστικό (σύνταξη-υγεία) είναι κοινό ζήτημα.

Στην συγκέντρωση έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης και οι σύλλογοι Ιδιωτικών υπαλλήλων Λιβαδειάς, των Εργαστηριούχων Φυσιοθεραπευτών Βοιωτίας και των Νοσοκομειακών Ιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού Λιβαδειάς.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για νέες περικοπές στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) μέσω του νέου κόλπου του "επανυπολογισμού", καθώς και στις επιπλέον περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που προβλέπει ο νέος προυπολογισμός. Τόνισε τα θλιβερά αποτελέσματα που θα φέρει η περικοπή στη χρηματοδότηση στη δημόσια υγεία και πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς όπου η κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση ασθενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι, μεταφέρθηκαν με μισθωμένο λεωφορείο στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων και ενημέρωσαν το κοινό με ανακοινώσεις. Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Διοικητή του Νοσοκομείου και το επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης, ζητώντας του να μεταβιβάσει την ηγεσία του υπουργείου την αγανάκτηση των συνταξιούχων και των εργαζόμενων της περιοχής για τις απαράδεκτες ελλείψεις στο Νοσοκομείο παρά τους αυξημένους φόρους και εισφορές που πληρώνουν.

Ο Διοικητής εξέφρασε την κατανόηση στα αιτήματα των συνταξιούχων και τους ενημέρωσε ότι και ο ίδιος τα έχει υποβάλλει εγγράφως χωρίς, προφανώς, αποτέλεσμα. Αυτό είναι μια επιβεβαίωση της καταγγελίας που κάνουν, τόσο οι συνταξιουχικές οργανώσεις όσο και τα σωματεία των εργαζόμενων, ότι η κυβέρνηση σπρώχνει το δημόσιο σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης σε μαρασμό προς όφελος των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Κι αυτό καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει για τον λαό, ιδιαίτερα τους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Σημαίνει ότι : όποιος έχει λεφτά ζει. Όποιος δεν έχει λεφτά πεθαίνει !

Αυτή είναι η "κοινωνική ευαισθησία" των νέων κυβερνώντων όπως και των προηγούμενων. Τους αρκεί να κρατάνε ικανοποιημένους τους "επενδυτές".

Λιβαδειά 26 Νοεμβρίου 2015

Η Σ.Ε.Α. Συνταξιούχων Λιβαδειάς

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ Φωτορεπορτάζ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin