4 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλη η συμμετοχή στην σημερινή γενική απεργία σε Δίστομο, Λιβαδειά, Ιτέα, Δελφούς. Μικρότερη στην Αράχωβα.






Ημέρα γενικής απεργίας σήμερα , 4 Φλεβάρη.
Καθολική η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα από διαφόρους κλάδους.

Όσον αφορά την περιοχή μας :

Στο Δίστομο τα ποσοστά συμμετοχής ξεπέρασαν το 90%
Στην Λιβαδειά και στην Ιτέα (πλην περιπτέρων) ,το ποσοστό είναι απόλυτο 100%
Στους Δελφούς το ποσοστό κυμάνθηκε στο 70-80 %

Τέλος , η  Αράχωβα συμμετείχε και αυτή στην απεργιακή κινητοποίηση , με συμβολικό δίωρο  κλείσιμο των παντός τύπου καταστημάτων σε ποσοστό 60%.




Γιατί όμως η Αράχωβα δεν συμμετείχε και αυτή καθολικά ;

Διαβάστε παρακάτω, τους λόγους :

Στην έκτακτη γενική συνέλευση των επαγγελματιών της Αράχωβας, το κλίμα δυναμιτίστηκε από την δικαιολογημένη παρέμβαση, σε υψηλούς τόνους,  του πρώην προέδρου του Δ.Σ. των επισιτιστών, κου Καπλάνη και που είχε να κάνει με την μη παρουσία των μελών του νεοκλεγέντος Δ.Σ. εκτός του προέδρου κου Σύρου , ο οποίος ήταν ο μοναδικός παρών.
Στην συνάντηση αυτή επίσης δεν παρέστη το 60%-70 % των επαγγελματιών της περιοχής και για τους λόγους  αυτούς αρκετοί αποχώρησαν και όσοι παρέμειναν εξέφρασαν την άποψη  ότι δεν νομιμοποιούνται  να αποφασίσουν για την απεργία αυτή. 
Παρόλο αυτά τελικά κατέστη δυνατόν έστω και την ύστατη ώρα , να αποφασισθεί  να υπάρχει έστω και ένα δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων. Μερικοί βέβαια επαγγελματίες δεν συμφώνησαν και παρέμειναν ανοικτά δημιουργώντας έτσι μια αρνητική εικόνα..

Αυτό το φαινόμενο βέβαια με τις επερχόμενες κινήσεις που θα λάβουν χώρα το προσεχές διάστημα , θα εκλείψει και με απόφαση μόνο του Δ.Σ. θα υπάρχει υποχρεωτικά καθολική συμμετοχή σε πιθανή νέα κινητοποίηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin