11 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΜΠΑΝΗ : Σαν Σήμερα, ο 16χρόνος υπογράφει για 3 χρόνια στην Χέρενφεϊν






Το Grandsport.gr, εγκαινιάζει την στήλη «Σαν Σήμερα» έχοντας ως βασικό θέμα τον Χρήστο Αλμπάνη, ένα 16χρόνο «παιδί» που στις 11 Ιουλίου 2015 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Χέρενφεϊν! «Όνειρο μου να φορέσω και να τιμήσω τη φανέλα με το εθνόσημο» τονίζει χαρακτηριστικά από την Ολλανδία αποκλειστικά στο Grandsport.gr, ο Χρήστος Αλμπάνης!

Από την 11η Ιουλίου μέχρι σήμερα, έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος και ο Χρήστος Αλμπάνης κλήθηκε να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα με αφορμή την «επέτειο» της παρουσίας του στο Ολλανδικό ποδόσφαιρο.

Ο Χρήστος Αλμπάνης γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 8 Φεβρουαρίου του 1999. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στην «Λιόντος Ακαδημία Ποδοσφαίρου» και εν συνεχεία αγωνίστηκε στο «Arsenal Soccer Schools» στο οποίο και τον «εντόπισε» η ομάδα της Χέρενφεϊν όπου του πρότεινε τον Μάιο του 2015 να δοκιμαστεί στην Ολλανδία. Στα δοκιμαστικά; Τα πήγε περίφημα και λίγους μήνες αργότερα οι άνθρωποι του Ολλανδικού συλλόγου του πρότειναν 3ετές επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία μόλις 16 ετών!


Το γεγονός ότι ομάδα της Ολλανδίας, επέλεξε ένα παιδί από την ΑΡΑΧΩΒΑ και του προσέφερε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε από τους «μεγάλους» του Ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς τον προσέγγισαν όμως ήδη ο Χρήστος είχε πάρει την απόφαση να αποχωρήσει και να ξενιτευτεί για χατήρι του ονείρου του, που όπως λέει ο ίδιος, όνειρο του είναι να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Πως είναι ένα παιδί μόλις 16 ετών να αποχωρίζεται την οικογένεια του;
Τι «θυσίες» θα πρέπει να κάνει κάποιος για να μπορέσει να κάνει το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό; Ποια είναι η άποψη του για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και εάν θα επέστρεφε ποτέ; Πως είναι η ζωή του αυτόν τον ένα χρόνο που βρίσκεται στην Ολλανδία; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που κλήθηκε να απαντήσει στο Grandsport.gr, ο Χρήστος Αλμπάνης με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα που υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο!


-Χρήστο σήμερα συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το πρώτο σου επαγγελματικό συμβόλαιο, πως ένιωσες την ημέρα που υπέγραψες και έκανες ένα τόσο μεγάλο βήμα;

Όταν ήρθε η στιγμή να υπογράψω το συμβόλαιο, ένιωσα ικανοποιημένος και πολύ χαρούμενος επειδή ήταν παιδικό μου όνειρο να αγωνιστώ στο εξωτερικό αλλά και σε υψηλό επίπεδο. Όταν λοιπόν φτάνεις σε αυτό το σημείο, νιώθεις χαρούμενος που το όνειρο σου πραγματοποιείται. 

-Εσύ στην Ολλανδία και η οικογένεια σου στην Αράχωβα απ’όπου και κατάγεσαι, πως είναι ένα παιδί μόλις 16 ετών να αποχωρίζεται την οικογένεια του;

Στην αρχή ήταν δύσκολο να συνειδητοποιήσω τι είχα καταφέρει και μου ήταν και δύσκολο να αποχωριστώ την οικογένεια μου. Με τον πάροδο του χρόνου αλλά και την βοήθεια των γονιών μου όπως και του προπονητή μου Χρήστο Σκαλτσα και των υπευθύνων της Arsenal Soccer Schools κατάφερα σιγά σιγά και το ξεπέρασα. 


-Πως είναι η ζωή σου αυτόν τον ένα χρόνο που βρίσκεσαι στην Ολλανδία;

Η ζωή μου είναι απλή, κάνω πολλές προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα περίπου 8 και είναι και οι αγώνες, όλα έχουν στην καθημερινότητα ένα πρόγραμμα. Φρόντισα και έμαθα την Ολλανδική γλώσσα για να μπορέσω να ακολουθήσω το σχολείο εδώ και να συνεννοούμαι με τους ανθρώπους του συλλόγου. 

-Τι «θυσίες» θα πρέπει να κάνει ένα νεαρό παιδί για να μπορέσει να κάνει το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό;

Προσωπικά πιστεύω πως για να παίξεις στο εξωτερικό αλλά και για να προχωρήσεις σε ακόμα μεγαλύτερη επίπεδο, πρέπει να θυσιάσεις πράγματα για να μπορέσεις να ακολουθήσεις το όνειρο σου και πάνω απ’όλα δουλεύοντας τον εαυτό σου όσο πιο σκληρά μπορείς. 


-Ποια είναι η άποψη σου για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και εάν θα επέστρεφες ποτέ;

Δεν μπορώ να κρίνω το Ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί είμαι ακόμα μικρός, αλλά επειδή είμαι Έλληνας, ναι θα ήθελα κάποια στιγμή να γυρίσω στην Ελλάδα αλλά για το άμεσο μέλλον έχω βάλει στόχο να πραγματοποιήσω το όνειρο μου και να παίξω στην πρώτη κατηγορία. 

-Πρόσφατα κλήθηκες στην Εθνική U19, όνειρο σου να αγωνιστείς στην πρώτη ομάδα;

Ναι, πράγματι κλήθηκα πρόσφατα στην Εθνική και ευχαριστώ τους ανθρώπους που εκτίμησαν τη δουλειά μου και με κάλεσαν. Είναι όνειρο μου να φορέσω και να τιμήσω τη φανέλα με το εθνόσημο και θα προσπαθήσω για να το πετύχω αυτό. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin