30 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς για επερχόμενες κινήσεις της Δημάρχου Λεβαδέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




            Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχ. Λιβαδειάς , με αφορμή τόσο το ευαίσθητο θέμα φιλοξενίας των προσφύγων , όσο και το θέμα του επερχόμενου (01/08/2016 ) Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων : “ Κατάρτιση νέου σχεδίου κανονισμού καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος Δήμου Λεβαδέων  “ ,έχει να δηλώσει ομόφωνα τα εξής:
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα το Δήμο Λεβαδέων να πρωτοστατεί στην υπόθεση προσπάθειας φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή μας. Στα πλαίσια αυτά,ενώ κλήθηκαν διάφοροι φορείς , δεν κλήθηκε ποτέ ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς , να ενημερωθεί για τις διαθέσεις της δημοτικής αρχής για το ρόλο που θα διαδραματίσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου μας και ειδικά ο τομέας της καθαριότητας , αλλά και για να καταθέσει τις προτάσεις του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι ,κυρίως του τομέα της καθαριότητας , θα επιβαρυνθούν κατά πολύ στην όλη διαδικασία εξασφάλισης συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας του όποιου χώρου επιλεγεί για τη φιλοξενία αυτών των συνανθρώπων μας, γεγονός που καθιστά από μόνο του τουλάχιστον  ατυχές το γεγονός της μη πρόσκλησης μας από τη δημοτική αρχή.
Παράλληλα βλέπουμε ως θέμα στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο :Κατάρτιση νέου σχεδίου κανονισμού καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος Δήμου Λεβαδέων “ .
Πως συνδέονται τα δύο αυτά θέματα; Θα σας ενημερώσουμε αμέσως:
 Πώς μπορεί η δημοτική αρχή να μιλά για νέο κανονισμό καθαριότητας ( δεν το συζητάμε καν ότι ούτε εδώ ζητήθηκε η συμβολή και η γνώμη μας ) , πως μπορεί να μιλά για εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης και υγιεινής για τους πρόσφυγες , όταν δεν έχει φροντίσει για αυτές τις συνθήκες ούτε καν για τους λιγοστούς εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων; 
Εδώ και ένα χρόνο δεν έχει κάνει τίποτα , παρόλες τις παρεμβάσεις  και οχλήσεις του Συλλόγου μας , για να διαμορφώσει ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας στο χώρο που στεγάζονται οι υπάλληλοι του τμήματος καθαριότητας του Δήμου ( πρώην σφαγεία ) , τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά , με συνέπεια να κυοφορείται μία υγειονομική ¨βόμβα¨ στην περιοχή , τόσο για τους εργαζόμενους συναδέλφους όσο και για τους συμπολίτες μας.
Γιατί , μετά από πολλές συζητήσεις με τη δημοτική αρχή και την ίδια την κ. Δήμαρχο , η οποία αναγνώρισε ότι οι συνθήκες είναι άθλιες και επικίνδυνες για την υγεία των συναδέλφων , η δημοτική αρχή κωλυσιεργεί ακόμα;

Γιατί αφού μετά από προσπάθειες ενός και πλέον έτους από την πλευρά του Συλλόγου μας , επιτέλους πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την απολύμανση του χώρου , οι εργασίες δεν εκτελούνται; Πότε έχει σκοπό η δημοτική αρχή να προβεί στην εκτέλεση των ενεργειών που απαιτούνται , αν όχι τώρα που οι συνθήκες λόγω και των καιρικών φαινομένων είναι ακραία επικίνδυνες για την υγεία αλλά ακόμη και για την ζωή των συναδέλφων μας; Τι περιμένει , να θρηνήσουμε θύματα;
Γιατί δεν προβαίνει άμεσα στη μέριμνα για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών τουλάχιστον για την απολύμανση του χώρου, όπως και ο ίδιος ο ανάδοχος του έργου με επίσημο έγγραφό του ( από 18/7/2016 ) συστήνει;
Γιατί τόσο καιρό η δημοτική αρχή , παρόλο που έχουμε θίξει επανειλημμένα το θέμα δεν έχει φροντίσει να υπάρχει – ως οφείλει εκ του νόμου – γιατρός εργασίας στο Δήμο;
Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι επειδή έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας τόσο απέναντι στους συναδέλφους μας εργαζομένους , όσο και απέναντι στους συμπολίτες μας , πήραμε την πρωτοβουλία ως Σύλλογος να προβούμε ( σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας της περιοχής μας )σε προληπτικές εξετάσεις του προσωπικού της καθαριότητας για τυχόν ασθένειες που μπορεί να προκληθούν λόγω της φύσης και των συνθηκών της εργασίας τους και ,όπου κριθεί αναγκαίο ,τον εμβολιασμό τους.
Όλα τα ανωτέρω θεωρούμε καθήκον μας ότι πρέπει να τα αναφέρουμε για να καταδείξουμε το πόσο οξύμωρο είναι να δεσμεύεται κανείς για τα μεγάλα ( αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες ) , χωρίς να έχει ικανοποιήσει ούτε τα ελάχιστα ( αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες για τους εργαζόμενους ), ελπίζοντας η δημοτική αρχή αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι να μην αντιμετωπίσουν επικοινωνιακά , ευκαιριακά και εν πολλοίς (πολιτικώς ) τυχοδιωκτικά το σοβαρό θέμα της φιλοξενίας των κατατρεγμένων συνανθρώπων μας – προσφύγων , αλλά με τη δέουσα σοβαρότητα ,υπευθυνότητα , ευαισθησία και αποτελεσματικότητα που του αρμόζει.
Και για να μην σπεύσουν διάφοροι...”καλοθελητές” και ...”παπαγαλάκια” να χρεώσουν άλλα κίνητρα , σκοπιμότητες ή φοβίες στα μέλη μας ή προσπαθήσουν να δημιουργήσουν συνθήκες αντιπαράθεσης κτλ με το θέμα των προσφύγων , ( είναι γνωστές οι θέσεις του Συλλόγου μας όπως έχουν εκφραστεί μέσα από ανακοινώσεις μας τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια ,  καθώς επίσης είναι γνωστό ότι  μέλη μας όπως π.χ. ο Πρόεδρος του Συλλόγου έχουν έντονη και αδιάλειπτη  παρουσία σε αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις ,)δηλώνουμε με  ξεκάθαρη φωνή ότι:
Ο Σύλλογος εργαζομένων και όλα τα μέλη του θα συμβάλλουν , όπως κάνουν πάντα ανεξαιρέτως πολιτικών προϊσταμένων , με όλες του τις δυνάμεις για το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας , καθώς επίσης για τη φιλοξενία και τις όσο δυνατόν καλύτερες και αξιοπρεπέστερες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.
Σε τελευταία ανάλυση , εμείς δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν “...παιδιά ενός κατώτερου θεού” !!



ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin