13 Σεπτεμβρίου 2016

Ανάστατοι γονείς και μαθητές που μένουν στο Λιβάδι ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ.




Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε γονείς και μαθητές των οποίων η έδρα κατοικίας τους είναι στο Λιβάδι Παρνασσού.
Πιο συγκεκριμένα , με την έναρξη της σχολικής περιόδου, οι γονείς και οι 14 μαθητές , όλων των βαθμίδων των σχολείων της ΑΡΑΧΩΒΑΣ, ενημερώθηκαν ότι η μετακίνηση των μαθητών από και προς το Λιβάδι, θα γίνετε πλέον με πούλμαν και όχι με τα ταξί της ΑΡΑΧΩΒΑΣ, όπως γίνονταν μέχρι πρότεινος.


           



Με την απόφαση αυτή, της περιφερειακής διοίκησης, έρχονται στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα που εγκυμονεί η μετακίνηση των μαθητών από και  προς το Λιβάδι κατά τους χειμερινούς μήνες.
Μέχρι σήμερα , οι οδηγοί των ταξί της ΑΡΑΧΩΒΑΣ, είχαν αναλάβει αυτή την μεταφορά και ειλικρινά εκτός από οδηγοί ειδικών καταστάσεων , ήταν και οι συνοδοί των μαθητών στα σχολεία τους. Το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο της Αράχωβας, δεν βρίσκονται σε κεντρικό οδικό δίκτυο και οι οδηγοί των ταξί, καθημερινά εκτός την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών, έπαιζαν και τον ρόλο του συνοδού, αφού συνόδευαν τους μικρούς μαθητές στα σχολεία τους το πρωί και το μεσημέρι.
Βεβαίως, το καίριο θέμα της ασφαλούς μεταφοράς στα σχολεία τους από και προς το Λιβάδι, απευθύνεται σε οδηγούς που αποδεδειγμένα οδηγούν σε χιονισμένα οδικά δίκτυα και ειδικά σε αυτό του Παρνασσού που ο παγετός και η επικινδυνότητα του ορεινού αυτού οδικού δικτύου, απαιτεί γνώστες της περιοχής. Τα οχήματα τους, το χειμώνα εξοπλίζονται με χιονολάστιχα και με αλυσίδες, κάτι που αποκλείεται να γίνει και με τα πούλμαν. Σε καμία περίπτωση οι γονείς δεν μπορούν αν εμπιστευτούν την τύχη των παιδιών τους σε οδηγούς
τουριστικών λεωφορείων.




Ένα ακόμη σοβαρό θέμα προκύπτει με την μεγάλη αναμονή που θα έχουν οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού , οι οποίοι θα περιμένουν έως και μία ώρα για  να τελειώσουν και οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου για να μεταφερθούν στις οικίες τους. Φανταστείτε μικροί μαθητές να περιμένουν το χειμώνα στις στάσεις για την αναμονή του πούλμαν ....

Τέλος , φήμες θέλουν , οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό κατά τον οποίο ανακηρύχθηκε ο νέος μεταφορέας των μαθητών από και προς το Λιβάδι, να ήταν αδιαφανείς μιας και ο διαγωνισμός αυτός έγινε δύο φορές και την δεύτερη φορά η πρόσκληση εδόθη επιλεκτικά και σε κανέναν ταξιτζή.
Μάλιστα , το κόστος μεταφοράς , με την νέα διαδικασία, δεν μειώθηκε σε σχέση με την έως τώρα μεταφορά από τους ταξιτζήδες της ΑΡΑΧΩΒΑΣ.

Στο θέμα επενέβησαν γονείς, σύλλογοι , διδάσκοντες της ΑΡΑΧΩΒΑΣ καθώς και πολιτικά πρόσωπα με σκοπό την ακύρωση του διαγωνισμού και την επαναπροκύρηξη του , με ειδικούς όρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin