30 Απριλίου 2016

Φωτό και βίντεο από την περιφορά των επιτάφιων στην ΑΡΑΧΩΒΑ


Πλήθος κόσμου, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο και με την κατανυκτική ατμόσφαιρα που αρμόζει την Μ. Παρασκευή, έγινε και φέτος η περιφορά των επιτάφιων στην ΑΡΑΧΩΒΑ.






               



Ακολουθούν και άλλες φωτό :

29 Απριλίου 2016

Ανοίγει ανήμερα το ΠΑΣΧΑ το ανακαινισμένο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ





Ανήμερα του ΠΑΣΧΑ, θα επαναλειτουργήσει το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ, στον ανακαινισμένο χώρο, με παλιά αλλά και με νέα εκθέματα.

Οι αίθουσες έχουν ανακαινιστεί πλήρως, έχουν τοποθετηθεί νέες προθήκες , μέσα στις οποίες εκτίθενται πολλά σπάνια κειμήλια της ιστορίας της ΑΡΑΧΩΒΑΣ.

Στις εν λόγω αίθουσες , έχει γίνει διαχωρισμός της ιστορίας και του πολιτισμού της ΑΡΑΧΩΒΑΣ..

Περισσότερες λεπτομέρειες, δεν θέλω να αναφέρω , ούτε θα αναρτήσουμε περισσότερες φωτό.

Ειλικρινά , μια επίσκεψη από την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ, επιβάλλεται για όλους εμάς τους ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ, για να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε ακόμα περισσότερα στοιχεία της περιοχής μας...

Τέλος , για πολλοστή φορά πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΑΡΑΧΩΒΑΣ, που στήνουν με μεράκι και εννοείται αφιλοκερδώς ,

28 Απριλίου 2016

Μεταφορά των μαθητών της ΑΡΑΧΩΒΑΣ στο ΔΙΣΤΟΜΟ εν όψει Πανελληνίων εξετάσεων




Ανακοινώθηκε ότι κατά την διάρκεια των Πανελληνίων εξετάσεων των μαθητών , οι  εξεταζόμενοι μαθητές του Δήμου Δ.Α.Α, θα μεταφερθούν σε  εξεταστικό κέντρου του ΔΙΣΤΟΜΟΥ.

Για την εξέλιξη αυτή , έχουν ενημερωθεί και οι  μαθητές.

Ας διαβάσουμε όμως την εγκύκλιο του ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ :


 "Για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς λόγους είναι χρήσιμο όπως οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους Διευθυντές Δ.Ε., διερευνήσουν τη δυνατότητα σύμπτυξης των εξεταστικών κέντρων (Ε.Κ.), όπου αυτό είναι εφικτό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν προβλήματα στους υποψήφιους και να διαταραχθεί η εξεταστική διαδικασία. Όπου τυχόν συμπτυχθούν Ε.Κ., ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων σε κάθε κέντρο θα πρέπει να παραμείνει διαχειρίσιμος και περιορισμένος για πρακτικούς και παιδαγωγικούς λόγους.
Εφόσον ο αριθμός υποψηφίων που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλήνιες 2016 είναι σχετικά μικρός, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης, συνεκτιμώντας τις συγκοινωνιακές και λοιπές συνθήκες καθώς και όσα είχαν ληφθεί υπόψη το προηγούμενο έτος για το ίδιο θέμα για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, μπορεί να ορίζει το πλησιέστερο Γενικό Λύκειο ως Εξεταστικό Κέντρο για τους μαθητές των Λυκείων ή των Λυκειακών αυτών τάξεων. Η επιλογή αυτή ενδείκνυται κυρίως για να διαφυλαχθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό το αδιάβλητο των εξετάσεων."

Ο Χρήστος Αλμπάνης διαπρέπει στις ακαδημίες της Χέρενφεν


Χρήστος Αλμπάνης

Ο Χρήστος Αλμπάνης διαπρέπει στις ακαδημίες της Χέρενφεν και μιλάει στο talentabout.gr για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.



Αν βάζεις στόχους στην ζωή σου και δουλεύεις σκληρά για να τους πετύχεις, τότε αργά ή γρήγορα θα έρθει και η δικαίωση.

Αυτό πιστεύει ο Χρήστος Αλμπάνης που εδώ και περίπου ένα χρόνο βρίσκεται στην Ολλανδία, αποτελώντας μέλος των ακαδημιών τηςΧέρενφεν, η οποία τον ανακάλυψε σε ένα φιλικό που έδωσε η ομάδα που αγωνιζόταν στην Λιβαδειά με τον Παναθηναϊκό…

Πότε έκανες τα πρώτα σου βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου;

“Ξεκίνησα από πολύ μικρός…

Ελληνική Βραδιά στις 2 Μαΐου στο Αρίων cafe-bar στην Αράχωβα



Τραγούδι : Γιώργος Βέλλιος
Τραγούδι : Σοφία Βώττα
Κλαρίνο : Γιώργος Κυριάκου

Μεγάλη πρόκριση για τον Γ.Σ. Αντίκυρας και ντέρμπι αιωνίων




Με μία τριπλή ισοβαμία στον Β' όμιλο του Πανελλήνιου Παίδων ολοκληρώθηκε η προημιτελική φάση του θεσμού. ΓΣ Αντίκυρας, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Ελπίδα συγκέντρωσαν από 4 βαθμούς και το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην ημιτελική φάση κρίθηκε στην διαφορά πόντων των τριών ομάδων. Εκεί, η ομάδα της Αντίκυρας βγήκε... νικήτρια (Αντίκυρα 223-218, Εθνικός 227-226, Ελπίδα 212-218, ενώ κι οι τρεις ομάδες είχαν στα μεταξύ τους παιχνίδια από μία νίκη με 3-2).. ) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση μαζί με τον Αίαντα Ευόσμου.
Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Πήγασο Πολίχνης που βγήκε πρώτος στον Α όμιλο. Στο άλλο ζευγάρι ο Αίαντας θα αντιμετωπίσει τον Έβρο Σουφλίου.

Από τους δύο ομίλους της Κρήτης προκρίθηκε ο Ολυμπιακός με την Ολυμπιάδα από τον Α όμιλο και θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό και την Καλαμάτα 80 από τον Β' όμιλο αντίστοιχα.
Ημιτελικοί Θεσσαλονίκης
Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου
Κατσάνειο 13.00: Πήγασος Πολίχνης - ΓΣ Αντίκυρας
Κατσάνειο 15.00: ΑΠΣ Αίας - ΑΣΑ Έβρος

ΑΡΑΧΩΒΑ : ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ




Αγαπητά μέλη και μη μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Αράχωβας, σας καλούμε όλους στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων Αράχωβας την 
Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 στις 7:00 το απόγευμα στο Λαογραφικό Αράχωβας. 




ΘΕΜΑΤΑ:

1) Απολογισμός τρέχουσας τουριστικής περιόδου 
2) Διαδικασία κατάταξης ξενοδοχείων σε αστέρια και ενοικιαζόμενα
3) Δράσεις προβολής από τον Σύλλογό μας
4) Οικονομικά στοιχεία του συλλόγου
5) Οικονομική τακτοποίηση μελών και εγγραφή μη μελών για το τρέχον έτος 

6) Ενημέρωση, Μελλοντικοί στόχοι και Ανοιχτή συζήτηση - προτάσεις μελών . Όσα μέλη και μη μέλη ενδιαφέρονται να αναπτύξουν κάποιες ιδέες ως προς την προσέλευση τουριστών ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα, παρακαλούμε όπως αποστείλλουν ενημερωτικό email και πόσο χρόνο θα χρειαστούν για να κάνουν την παρουσίαση, ώστε να καταγράψουμε σε χρονοδιάγραμμα όλα τα θέματα!
7) Παρουσίαση των ενδιαφερομένων υποψηφίων για τις εκλογές του Συλλόγου που θα διεξαχθούν στις 5/5/2016
8) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές.




Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για υποψηφιότητα :
Α. Μέλη Εφορευτικής Επιτροπής,
Β. Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου,
Γ. Μέλη Ελεγκτικής Επιτροπής,
Δ. Εκλογή Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία,
να ενημερώσουν έως 2/5/2016 τους
Καλούσα Ναυπακτίτου στο 6932457666
Τίντο Αλέξανδρο στο 697 4901820 
ή να στείλουν ενημέρωση στο email aha@arachova.com


Υπενθυμίζουμε ότι μέλη του Συλλόγου μπορούν να εγγραφούν όλοι οι Ξενοδόχοι και οι έχοντες ενοικιαζόμενα Δωμάτια στην περιοχή Αράχωβα - Λιβάδι- Ζεμενός.


Θα θέλαμε την συμμετοχή όλων των επιχειρηματιών στην κρίσιμη αυτή συνάντηση, όπου θα καθορίσει το μέλλον των επιχειρήσεων μας. Όσοι θα είναι ενεργά μέλη θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις κινήσεις που θα μας φέρουν κόσμο. (Για να μην λέμε μόνο "Ο σύλλογος δεν κάνει τίποτα" και να λέμε "Συμμετέχω και εγώ στον σύλλογο που κάνει τόσα πολλά”)

Bερολίνο: Ποινές έως 100.000 ευρώ στα σπίτια που νοικιάζονται παράνομα



Σκληρές ποινές θα επιβάλλει το Βερολίνο στους ιδιοκτήτες σπιτιών, που νοικιάζουν παράνομα τα σπίτια τους στους τουρίστες, μέσω των διαδικτυακών ιστοσελίδων, όπως είναι η Airbnb, η Wimdu και η 9flats. Οι ποινές φτάνουν έως τα 100.000 ευρώ, από 50.000 ευρώ που προβλέπονταν αρχικά. Η Γερουσία του Βερολίνου έχει θεσπίσει νόμο για τις τουριστικές ενοικιάσεις των διαμερισμάτων την 1η Μαΐου 2014, που απαιτεί μεν την έκδοση άδειας, αφήνοντας ωστόσο περιθώρια σε αρκετές περιπτώσεις για ενοικίαση χωρίς άδεια μέχρι τις 30 Απριλίου 2016. Πλέον από την 1η Μαΐου ισχύει το αυστηρότερο πλαίσιο.

Στην πόλη προσφέρονται για τουριστική ενοικίαση περισσότερα από 4.500 ιδιωτικά καταλύματα, που πραγματοποιούν πάνω από 6 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το χρόνο, οι οποίες αντιστοιχούν στο 1/5 των ετήσιων διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία (30 εκατομμύρια). Πέραν της τουριστικής διάστασης, η προσφορά τόσων σπιτιών δημιουργεί ήδη σοβαρό πρόβλημα στέγασης στους κατοίκους του Βερολίνου.

Ο καθένας μπορεί ανωνύμως να καταγγέλει τα παράνομα σπίτια στην ιστοσελίδα της Γερουσίας, ενώ ήδη κλήθηκε η Airbnb να ενημερώσει τους πελάτες της για την υποχρέωσή τους να λαμβάνουν άδεια ακόμη και για τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις, διαφορετικά θα υφίστανται βαριά πρόστιμα. Η καλή πρόθεση της Airbnb για συνεργασία προϋποθέτει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τους παρόχους διαμονής στα σπίτια του Βερολίνου.

ΔΙΣΤΟΜΟ : ΛΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΜΕΜΦΙΣ

                           

Ανακοίνωση από το Γ.Σ. ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ, για τους αριθμούς κλήρωσης.

Γ.Σ. ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Σας ενημερώνουμε ότι οι αριθμοί που κληρώθηκαν για τα δώρα της πασχαλινής λαχειοφόρου είναι :

27 Απριλίου 2016

Ανάστατοι Έμποροι/Επαγγελματίες Διστόμου,Στειρίου,Οσίου Λουκά για το κλείσιμο της Τραπ. Πειραιώς, στο Δίστομο!



Ανοιχτή Επιστολή σε Σάλλα, Δραγασάκη, βουλευτές

Έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση επικρατεί στους κάτοικους και επαγγελματίες του μαρτυρικού Διστόμου, του Στειρίου και μιας ευρύτερης περιοχής  που περιλαμβάνει πολλά χωριά και κωμοπόλεις, άλλα και τον τουριστικό προορισμό της Βυζαντινής Μονής Οσίου Λουκά, για την απόφαση της Τράπεζας και κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας, που ειναι μάλιστα το μοναδικό στην εν λόγω περιοχή.



Με Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ Μιχάλη Σάλλα, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη,τους Βουλευτές  κ.α. Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ -ΣΤΕΙΡΙΟΥ-ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ επισημαίνουν το οικονομικό πλήγμα που δέχονται σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία,το εμπόριο  και τον τουρισμό. 
Οι Εμποροι/Επαγγελματιες, που κοινοποιούν την ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη,την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και 
 Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αγνιάδη. αναδεικνύουν τα βασικά  επιχειρήματα πληθυσμιακού δυναμικού, οικονομίας, γεωγραφίας και  και διοικητικής διάρθρωσης, που στοιχειοθετουν την ανάγκη λειτουργία του Καταστήματος στο Δίστομο επ ωφελεία και των δυο πλευρών.

Συζητήσεις και για πιο δυναμικές αντιδράσεις.Τι λένε οι συνταξιουχοι

Πρόσκληση από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΟΡΙΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΡΙΤΩΝ
«ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ»






                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Κυριακή του Πάσχα 1/5/2016 στις 22:00, στο πασχαλινό γλέντι του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας, στο παλαιό δημοτικό σχολείο στο Παρόρι . Δημοτικό-λαϊκό πρόγραμμα με τον Γ. Τσαπρούνη και την ορχήστρα του .

Μια εντυπωσιακή μυλόπετρα, κοσμεί το Λαογραφικό Αράχωβας.






Με πρωτοβουλία του Δημάρχου , του κου ΓΕΩΡΓΑΚΟΥ, μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε στην είσοδο του Λαογραφικού Αράχωβας, μια εντυπωσιακή μυλόπετρα.




Μέχρι πρότινος, τα κομμάτια της εν λόγω μυλόπετρας βρίσκονταν σε περιοχές της ΑΡΑΧΩΒΑΣ.




Άλλη μια κίνηση  αισθητικής αναβάθμισης , στο στολίδι της ΑΡΑΧΩΒΑΣ .

Όσον αφορά το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ, ετοιμάζεται πυρετωδώς και αναμένεται να ξανανοίξει τις πύλες του, μέσα στην προσεχή εβδομάδα.



Τόσο η χρηματοδότηση όσο και  η υποστήριξη που έλαβε από τον Δήμο σε συνδυασμό με το μεράκι κάποιων συμπολιτών μας, αναβάθμισε πλήρως το υπό έγκριση (και τυπικά) του μουσείου.

Οι αίθουσες ανακαινίστηκαν πλήρως και ήδη από εχθές τοποθετούνται παλιά αλλά και νέα εκθέματα, σε νέες προθήκες....

Μία ακόμη σύλληψη στην ΑΡΑΧΩΒΑ.






Έντονα αυξάνονταν το τελευταίο χρονικό , η προσέλευση ΡΟΜΑ και στην περιοχή της ΑΡΑΧΩΒΑΣ .
Με το πρόσχημα της πώλησης διαφόρων αγαθών, εκμεταλλεύονταν  καταστάσεις και με την μέθοδο της απασχόλησης , καρπώνονταν διάφορα χρηματικά ποσά και άλλα υλικά.
Ωστόσο το Α.Τ. Αράχωβας, βρίσκεται σε ετοιμότητα και τις τελευταίες ημέρες, κάνει σωρεία συλλήψεων και επιβολής προστίμων στους εν λόγω πωλητές.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, έγινε σήμερα άλλη μία σύλληψη ενός ακόμα ΡΟΜΑ

ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜ. ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

              ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



   Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση για τις Συμβασιούχες Καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Βοιωτίας, οι οποίες παραμένουν απλήρωτες από τον Δεκέμβρη του 2015.
Παραμονές του Πάσχα και παρά τις  οχλήσεις  του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς τόσο γραπτές όσο και προφορικές προς τους αρμόδιους Υπουργούς, δεν έχει γίνει η πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
  Καλούμε την Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Δήμους να καταβάλουν άμεσα τα δεδουλευμένα στις Συμβασιούχες Καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων, που είναι περίπου 150 € τον μήνα, αλλά πολύ σημαντικά για την επιβίωσή τους.



Μία σύλληψη στο ΔΙΣΤΟΜΟ και άλλες 19 στην ΣΤΕΡΕΑ



                                       Λαμία, 26 Απριλίου 2016

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Συνέχεια των στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνελήφθησαν συνολικά το τελευταίο 24ωρο, είκοσι (20) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου ε πιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι (20) άτομα και συγκεκριμένα:

Τέσσερα (4) άτομα, ειδικότερα τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε., καθώς και της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης & δισκίων φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Ημεδαπός στη Λαμία από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, για κλοπή από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Κατασχέθηκε ένα ραδιοκασετόφωνο, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα:
αλλοδαπός στο Δίστομο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου,

26 Απριλίου 2016

Πάσχα στην ΑΡΑΧΩΒΑ , με πρωτότυπα " αυγά ".




Με ένα πρωτότυπο  ντεκόρ  στολίστηκε   φέτος η ΑΡΑΧΩΒΑ για το ΠΑΣΧΑ αλλά και για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα .
Τι και αν τα έργα εκσυχρονισμού στο χιονοδρομικό του Παρνασσού, απέσυραν τα "αυγά" , τα τελεφερίκ που μετέφεραν επί δεκαετίες , τους επισκέπτες και τους χιονοδρόμους στις πίστες του χιονοδρομικού.
Τα "αυγά" αυτά λοιπόν , που μέχρι πρότινος βρίσκονταν "παρκαρισμένα" σε  ένα σημείο της ΑΡΑΧΩΒΑΣ, από σήμερα τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία της ΑΡΑΧΩΒΑΣ και σίγουρα θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για ντόπιους και περαστικούς. Οι αναμνήσεις, οι συζητήσεις και οι φωτογραφίες , θα είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και θα αποτελέσουν μια ακόμη όμορφη προσθήκη !!

Συνελήφθη στην ΑΝΤΙΚΥΡΑ , ο επίδοξος ληστής του Στειρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ





Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός στην Αντίκυρα Βοιωτίας, για απόπειρα ληστείας σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ

Συνελήφθη, χθες (25-04-2016) το πρωί στην Αντίκυρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα ο δράστης, προχθές το βράδυ σε περιοχή του Διστόμου Βοιωτίας, εισήλθε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ και με την απειλή όπλου, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από τον 58χρονο ιδιοκτήτη του πρακτορείου, πλην όμως δεν τα κατάφερε και τράπηκε σε φυγή.

7ος Ποδηλατικός Γύρος Λιβαδειάς

 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η


7ου  ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ  ΓΥΡΟΥ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  2016

Ο Αθλητικός Κολυμβητικός ΄Ομιλος Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, την Αθλητική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων, τη συμμετοχή της Ελληνικής ΄Ενωσης ΄Ερευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (Παράρτημα Βοιωτίας) (Ε.ΣΥ.Ν.), την Ποδηλατική Ομάδα ALL TERRAIN και την Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς (Α.Λ.Φ.Α.Λ.), διοργανώνει ποδηλατική εκδήλωση, με την επωνυμία :
«7ος  ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  2016»
με κεντρικό σύνθημα :  

ΕΛΑΤΕ  ΝΑ  ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΠΟΛΗ  ΜΑΣ  ΚΑΝΟΝΤΑΣ  ΠΟΔΗΛΑΤΟ
ΕΛΑΤΕ  ΝΑ  ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΤΡΟΠΟ  ΤΗΣ  ΖΩΗΣ  ΜΑΣ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ                                         
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συμμετοχή όλων όσων ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τη χρήση του ποδηλάτου, είτε από χόμπι, είτε ως μέσο άθλησης. Παράλληλα παραμένει ως στόχος η προτεραιότητα χρήσης του ποδηλάτου, ως μέσου μετακίνησης μέσα στην πόλη, έναντι αυτής του αυτοκινήτου.

1.      Τόπος & ημερομηνία διεξαγωγής: η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, ώρα έναρξης 10:30 π.μ., με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία.
Οι μετέχοντες θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες ηλικιακά.
1.1.    Στην 1η κατηγορία θα μετάσχουν κορίτσια και αγόρια γεννημένα μέχρι το 2009, δηλαδή μέχρι 7 ετών.
1.2.    Στην 2η κατηγορία θα μετάσχουν αγόρια και κορίτσια από 2008 μέχρι 2002, δηλαδή  από 8 μέχρι 14 ετών. 
1.3.    Στην 3η κατηγορία θα μετάσχουν γυναίκες και άνδρες από 2001 και μεγαλύτεροι, δηλαδή από 15 ετών και μεγαλύτεροι.
 Για κάθε κατηγορία έχει χαραχθεί διαφορετική διαδρομή και είναι :
α. Για την 3η κατηγορία : Ώρα εκκίνησης 10:30

25 Απριλίου 2016

Συγχαρητήρια επιστολή για την άνοδό της ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα Λιβαδειάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                        

H Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων συγχαίρει την ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα, για την άνοδό της στην Α' κατηγορία Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. και της εύχεται καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα. 

Στείρι : Απόπειρα ληστείας σε επιχείρηση





Άγνωστος κουκουλοφόρος, εισέβαλε σε επιχείρηση του ΣΤΕΙΡΙΟΥ και με την απειλή όπλου, απαίτησε να του δοθούν οι εισπράξεις.
Ο εργαζόμενος αντέδρασε έντονα και ο επίδοξος ληστής , τράπηκε σε φυγή.
Πληροφορίες αναφέρουν , ότι συγκεκριμένα άτομα, τριγυρνούσαν στην εν λόγω περιοχη για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Δήμος Δ.Α.Α : Μερικές σημαντικές αποφάσεις, επιλύουν χρόνια και σοβαρά ζητήματα.

Ακολουθούν μερικές σημαντικές αποφάσεις , οι οποίες επιλύουν σημαντικά προβλήματα της περιοχής μας :


1.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΣΔΕ 2016





Η εταιρεία Agrocon κάνει γνωστό στους αγρότες - παραγωγούς της Βοιωτίας πως εκδόθηκαν τα
οριστικά δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
και ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ 2016.
 Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) λήγει στις 16 Μαΐου
2016.
 Τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ δεν μπορεί να τις συντάξει ο οποιοσδήποτε, δεν είναι μια απλή συμπλήρωση
αίτησης.

Ευχές για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από τον κο Ν. και Ι. Κελέρμενου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΔ για 6ο ΔΣ Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 6η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της, στη Λαμία. Αρχικά, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος καλωσόρισε τα μέλη και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
Ο Πρόεδρος αναφερόμενος στο πρώτο θέμα της συνεδρίασης, το οποίο αφορούσε την προετοιμασία της διοργάνωσης της Γενικής Συνέλευσης των Μελών της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας επεσήμανε: «Έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη και δίνουμε καθημερινά αγώνα για να παρέχουμε λύσεις στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης θα πρέπει συλλογικά και με υπευθυνότητα να αναδείξουμε τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και να καταλήξουμε σε ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, έτσι ώστε να συμμετάσχουμε συντεταγμένα στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην προετοιμασία των εισηγήσεων των Θεματικών Επιτροπών της ΠΕΔ και να φωτιστεί κάθε πτυχή των ζητημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες και οι Δήμοι μας. Στη βασική μας θεματολογία θα πρέπει επίσης να βρίσκεται, εκ των ουκ άνευ, το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας από το ΕΣΠΑ 2014-2020, η ανάγκη αλλαγής των κριτηρίων κατανομής των πόρων στους Δήμους καθώς και τα οικονομικά και τα θεσμικά προβλήματα των Δήμων». Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. και πρότειναν με τη σειρά τους θέματα για την Γενική Συνέλευση. Αποφασίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (1 μήνα πριν το συνέδριο της ΚΕΔΕ), ενώ ανατέθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή να αποφασίσει τον τόπο και τη διάρκεια της εν λόγω συνεδρίασης.
Στο πλαίσιο του 2ου θέματος για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς  Εργασίας,

24 Απριλίου 2016

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ακολουθεί η εκτίμηση του καιρού για την Μ. Εβδομάδα αλλά και για το ΠΑΣΧΑ από την ομάδα
                                                  


* Τη Μ. Δευτέρα 25/4 και Μ. Τρίτη 26/4 ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με εκδήλωση παροδικών όμβρων στα ηπειρωτικά, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ΝΔ 4-6 μποφώρ, στρεφόμενοι τη Μ. Τρίτη σε ΒΔ ίδιας έντασης. Ξημερώματα Μ. Τετάρτης εξασθενούν.
Αρκετό κρύο το βράδυ της Μ.Τρίτης και το πρωί της Μ. Τετάρτης 27/4 με χαμηλές τιμές, στα ορεινά ηπειρωτικά λίγο πάνω απ' τους 0C. (Eνδεικτικά η Αράχωβα στους 3C).


* Tη Μ. Τετάρτη 27/4 και Μ. Πέμπτη 28/4 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στα ηπειρωτικά με τη θερμοκρασία σε άνοδο, ωστόσο θα είναι λίγο κάτω απ' τα κανονικά επίπεδα ενώ θα επικρατεί ψύχρα τις βραδινές ώρες της Μ. Τετάρτης.

* Τη Μ. Παρασκευή 28/4 προβλέπονται βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και Αν. Αιγαίο, (εξέλιξη καινούρια που δε φαινόταν στους προγνωστικούς χάρτες, ως τώρα) και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι είναι νοτιάδες και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

* Το Μ. Σάββατο 29/4 ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία σε άνοδο. Οι νοτιάδες 4-6 μποφώρ θα στραφούν αργά το βράδυ σε βοριάδες.

* Τέλος, για το Πάσχα ...1/5 φαίνεται ότι οι θερμοκρασίες θα είναι ανεβασμένες με καλοκαιρία στα ηπειρωτικά της κεντρικής χώρας και νοτιάδες, ωστόσο τα μοντέλα καιρού δίνουν κάποιες ζώνες τοπικών βροχών στη ΒΔ χώρα απ' το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα.

Επειδή ωστόσο είναι νωρίς, θα περιμένουμε ακόμη λίγες ημέρες και θα επανέλθουμε με νεότερα στοιχεία.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ (τεύχος 134)


Ανασκόπηση από το Πανηγυράκι ΑΡΑΧΩΒΑΣ, έτους 2014 και 2015





Ακολουθούν link  από το Πανηγυράκι που έγινε στην ΑΡΑΧΩΒΑ   τα έτη 2014 και 2015 :

Όλα έτοιμα για τον 17ο ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ . Ανασκόπηση στον 14ο,15ο και 16ο


Όλα έτοιμα και για την φετινή διοργάνωση του 17ου ΕΥΧΙΔΕΙΟΥ ΑΘΛΟΥ , ο οποίος θα ξεκινήσει από τους ΔΕΛΦΟΥΣ  στις 7 Μαϊου και ώρα 10 το βράδυ.

Οι αθλητές θα διανύσουν φέτος μόνο  τα 107,5 χλμ μέχρι τις ΠΛΑΤΑΙΕΣ.





Ρίξτε μια ματιά στον ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ  του 2013, 2014 και του 2015 παρακάτω :

23 Απριλίου 2016

Αγώνας δρόμου για να σωθεί ο 11χρονος Χάρης που πάσχει από σπάνιο καρκίνο.Διαδώστε όλοι.....




​Είναι μόνο 11 ετών, κανονικά έπρεπε να είναι στα καντούνια της Κέρκυρας και να παίζει μπάλα με τους φίλους του. Ή να τρέχει πίσω από τις φιλαρμονικές της Κέρκυρας πουκάνουν πρόβες για τις Άγιες μέρες του Πάσχα κυνηγώντας νότες. Έπρεπε να μπορεί να νοιώθει ανέμελος, να κάνει σκανταλιές και η μάνα του να τρέχει ξοπίσω του για τον «μαλώσει» με αγάπη.

Όμως δυστυχώς η ζωή έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον μικρό Χάρη Μπράβο, από το νησί των Φαιάκων. Νόσησε ξαφνικά πριν 14 μήνες και έκτοτε η ζωή του άλλαξε. Καθημερινότητά του δεν είναι τα παιχνίδια και οι ζαβολιές, ούτε τα διάβασμα καθώς εδώ και έναν χρόνο δεν μπορεί να πάει στο σχολείο, αλλά οι χημειοθεραπείες.
Ο 11χρονος πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου στο συκώτι, που ονομάζεται κυψελιδικό ραβδομυοσάρκωμα. Ωστόσο καθώς δεν μπορεί να βρεθεί λύση στην Ελλάδα, ο σύλλογος «Φλόγα Ζωής» μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έχουν ξεκινήσει μια τιτάνια προσπάθεια προκειμένου το παιδί να πραγματοποιήσει ταξίδι σωτηρίας στο εξωτερικό.
Ραγίζει καρδιές η μάνα του Χάρη
Όπως δήλωσε στο star.gr η μητέρα του 11χρονου, Γεωργία Σιαμανδούρα «ο Χάρης σήμερα είναι 11 ετών και διαγνώστηκε με καρκίνο στις 3 Φεβρουαρίου 2015. Παλεύει εδώ και 14 μήνες κάνοντας χημιοθεραπείες. Αρχικά η νόσος έδειχνε σε πλήρη ύφεση τον Δεκέμβριο, υποτροπίασε όμως μέσα στη συντήρηση της θεραπείας πολύ γρήγορα και από τότε δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημά του οι γιατροί ουσιαστικά και καμία θεραπεία δεν έχει αποτέλεσμα. Γι΄αυτό και είναι επιβεβλημένη η μεταφορά του στο εξωτερικό. Εσείς τι θα κάνατε;» μας λέει με πόνο ψυχής.
Στο ερώτημα πως ο Χάρης αντιδρά σε όλο αυτό η μητέρα του απαντά «δεν πολυμιλάει, είναι γενικά παιδί που δεν πολυμιλάει. Το μόνο που με ρωτάει είναι πότε θα φύγει, δεν αντέχει άλλο εδώ, συνέχεια με ρωτάει «μαμά γιατί δε φεύγουμε;»
Τι να πεις σε μια γυναίκα που δίνει τέτοια μάχη; Τα λόγια μοιάζουν περιττά. Την ρωτάμε πως η ίδια βρίσκει κουράγιο να διαχειρίζεται αυτή τη θύελλα. Με ψυχραιμία αποκρίνεται «υπάρχουν στιγμές που δεν είμαι καλά, ειδικά όταν βλέπω το παιδί να υποφέρει και υπάρχουν στιγμές που ελπίζω ότι θα δικαιωθώ και κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να φύγουμε. Θεωρώ ότι αν βρεθούν έστω και λίγα χρήματα σήμερα, θα μπορέσει το παιδί να ταξιδέψει άμεσα. Είναι ταξίδι σωτηρίας αυτό για τον Χάρη.
Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς όσους είναι δίπλα μας στις δυσκολίες αυτές στιγμές που αντιμετωπίζουμε και τον κόσμο για την αγάπη που μας δείχνει. Ένα μικρό παιδί νομίζω έχει δικαίωμα στη ζωή. Έστω και λίγα χρήματα γιατί ξέρω ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά, αυτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά» είπε τέλος η κυρία Γεωργία.
Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε
Απευθυνόμενοι στην ευαισθησία των απλών ανθρώπων, ο Φάρος Ζωής ενημερώνει ότι δέχεται δωρεές που θα βοηθήσουν στην εκπλήρωση του σκοπού του, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παραθέτει το ΑΜΚΑ του μικρού και τον αριθμό λογαριασμού του ΙΣΑ στην Εθνική Τράπεζα:
ΑΜΚΑ : 01120401672
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
182/5 4501 606
IBAN: GR68 0110 1820 0000 1825 4501 606
Όνομα δικαιούχου: ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

1 σύλληψη στην ΑΡΑΧΩΒΑ, 4 στην Λιβαδειά και άλλες 16 στην ΣΤΕΡΕΑ


                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Συνέχεια των στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά (20) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου ε πιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι (20) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατηγορούμενοι – κατά περίπτωση – για κλοπές, καθώς και αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε αφαιρέσει από γραφείο ημεδαπής στην περιοχή, ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ επιπλέον είχε αφαιρέσει από υπαίθριο χώρο εμπορικού καταστήματος, μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε διάφορα ενδύματα, αξίας (726) περίπου ευρώ. Ανωτέρω κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του, καθώς και τα λοιπά αφαιρεθέντα αντικείμενα, που βρέθηκαν στην κατοχή των άλλων δύο συλληφθέντων, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της...

Αλλαγή διάταξης στην λιτάνευση της εικόνας του ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

                           


Γενική Συνέλευση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αράχωβας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αράχωβας "Η Ανάληψις" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου και ώρα 11:00π.μ.

Ανακοινώσεις από το εκκλ. Συμβούλιου ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ, εν όψει ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ και Μ. Εβδομάδας.

                     

Στολισμός σπιτιών - Σημαιοστολισμός



                 

======================================================

Ανακοίνωση - Κλήρωση θέσεων για την Ι. Εικόνα του Αγίου Γεωργίου κτλ

22 Απριλίου 2016

ΗΡΘΕ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΒΑΓΙΑ....


Γέμισαν οι γειτονιές της Αράχωβας σήμερα από μικρά κοριτσάκια (σε μερικές περιπτώσεις και με την βοήθεια των γονέων) τα οποία τηρώντας το έθιμο, είπαν το ΛΑΖΑΡΟ σε σπίτια, επιχειρήσεις και σε περαστικούς.




21 Απριλίου 2016

Με τον Μ. Μιχόπουλο η δημοτική βραδιά στην Αράχωβα



Με την ορχήστρα του Μιχάλη Μιχόπουλου θα διεξαχθεί η δημοτική βραδιά στην ΑΡΑΧΩΒΑ στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Πανηγυράκι της ΑΡΑΧΩΒΑΣ.

Μεγάλη ασφαλτόστρωση στην ΑΡΑΧΩΒΑ






Εργασίες ασφαλτόστρωσης πραγματοποιούνται σε δρόμο που οδηγεί προς την περιοχή "ΠΛΑΤΑΝΙΑ" .




Ταυτόχρονα εργάτες του Δήμου,  κλείνουν αρκετές λακούβες που υπάρχουν σε δρόμους της ΑΡΑΧΩΒΑΣ.

Απαραίτητες εργασίες και

Με ταχείς ρυθμούς τρέχει πλέον το ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Δ.Α.Α.




Αέρας ανανέωσης πνέει εδώ και λίγες ημέρες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Δ.Α.Α.

Οι αποφάσεις της οικονομικής και του δημοτικού συμβουλίου, προς μεγάλη έκπληξη, αναρτώνται με μεγάλη ταχύτητα.


Πρωτοβουλία πολιτών για μείωση κρατικών δαπανών, φόρων και εισφορών



.


Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, που «τρέχει» διαδικτυακά (αλλά όχι μόνο) και πέρα από κόμματα και πλατφόρμες. Μια κίνηση πολιτών που θέτει ως μοναδικό της αίτημα την «ταχεία και ταυτόχρονη» μείωση φόρων, εισφορών και κρατικών δαπανών.

Κάποιοι ίσως βρίσκουν το αίτημά τους… ρομαντικό και τον στόχο πιθανώς ανέφικτο. Οι άνθρωποι όμως που πήραν αυτή την πρωτοβουλία πιστεύουν στην προσπάθειά τους.

Ας δούμε πως περιγράφουν οι ίδιοι το εγχείρημά τους: 

Ξεκίνησε από απόγνωση.

Απόγνωση για τη μηδαμινή επιρροή στη διαμόρφωση του δημοσίου διαλόγου από τους ανθρώπους της παραγωγής.

Δεν είναι περίεργο εμείς που πληρώνουμε για τον πληθωρικό, αναποτελεσματικό και καθόλου ανταποδοτικό δημόσιο τομέα, να πληρώνουμε αδιαμαρτύρητα; Τόσο συμφιλιωμένοι είμαστε με το μοιραίο;

Όλοι μας, ή σχεδόν όλοι καταλαβαίνουμε ότι το πράγμα δεν «πηγαίνει». Έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας το αδιέξοδο της συνεχούς φορολόγησης σε ό,τι κινείται κι αναπνέει. Βλέπουμε πως το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του κράτους μεταβιβάζεται διαρκώς στην παραγωγική οικονομία, η οποία συρρικνώνεται, μειώνοντας περαιτέρω τα κρατικά έσοδα, δημιουργώντας νέα ελλείμματα, τα οποία επαναμεταβιβάζονται στους όλο και λιγότερους εργαζομένους, επαγγελματίες κι επιχειρήσεις που παραμένουν στη χώρα. Ο δρόμος αυτός μας οδηγεί με βεβαιότητα στην απώλεια κάθε εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

Κάποια στιγμή ένας από εμάς γράφει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook το εξής: «Θα ξέρω ότι κάτι αλλάζει στη χώρα όταν γίνει η πρώτη μαζική διαδήλωση με αίτημα τη μείωση των δαπανών του κράτους».

Άλλοι γέλασαν ή αδιαφόρησαν. Άλλοι τον είπαν ονειροπόλο. Άλλοι διαβεβαίωσαν ότι δεν θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο στην πατρίδα μας. Ένας άλλος από εμάς πρότεινε να κάνουμε εμείς την αρχή: ακτιβισμό για τη μείωση των κρατικών δαπανών, ακόμα κι αν βρεθούμε ελάχιστοι. Κάποια στιγμή θα γίνουμε πολλοί.

Κι έτσι ξεκινάμε. Σχηματίζουμε μια πρωτοβουλία πέρα από κόμματα και πλατφόρμες. Μια μονοθεματική κίνηση πολιτών με θέμα την ταχεία και ταυτόχρονη μείωση φόρων, εισφορών και κρατικών δαπανών.

Ταυτόχρονη, γιατί αλλιώς δεν γίνεται. Ούτε υπάρχει δυνατότητα ούτε θέλουμε άλλα δανεικά. Η πιστωτική επέκταση για τη χώρα έχει τελειώσει.

Ταχεία, γιατί ο χρόνος που απομένει για τη χώρα είναι λίγος. Ελάχιστος.

Χωρίς να εστιάσουμε στις προφανείς δυσκολίες (ανυπαρξία πόρων, μηχανισμών κλπ.), αποφασίζουμε να τολμήσουμε. Ως τώρα:

1. Φτιάξαμε μια ομάδα στο Facebook με τίτλο «Οικονομικό & Ανταποδοτικό κράτος»

2. Προγραμματίζουμε ειρηνική διαδήλωση με αίτημα τη μείωση των κρατικών δαπανών και την ταυτόχρονη και ισοδύναμη μείωση φόρων & εισφορών, στην αρχή του πεζόδρομου της Ερμού στην Αθήνα, το Σάββατο (του Λαζάρου) 23/04/2016 στις 14:30 (https://goo.gl/OmPmmj).

3. Τρέχουμε καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών για δημόσιο διάλογο και διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τις στρατηγικές επιλογές της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας (https://goo.gl/oMRYMA).

Θα ακολουθήσουν κι άλλα, πάντα στο πλαίσιο της μονοθεματικής μας στόχευσης. Ελπίζουμε σύντομα να βρούμε κι άλλους «ονειροπόλους» σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ήδη με αρκετούς μιλάμε.

Προσκαλούμε επαγγελματικές οργανώσεις κι ενώσεις. Προσκαλούμε πολιτικά κόμματα και κινήματα. Προσκαλούμε τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες. Ζητάμε από όλους να τοποθετηθούν με απόλυτη σαφήνεια στο μεγάλο δίλημμα:

- Ναι ή όχι στην ΆΜΕΣΗ και ταχεία μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών;

- Ναι ή όχι στην ΆΜΕΣΗ και ταχεία μείωση των κρατικών δαπανών;

Τα δυο ερωτήματα είναι η δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Το ΌΧΙ επιτρέπει στις κυβερνήσεις και τους δανειστές να συνεχίζουν να αναβάλλουν τις μεγάλες τομές, διαιωνίζοντας τις αδικίες και τα αδιέξοδα, μεταφέροντας περισσότερα βάρη στους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, προκειμένου ο δημόσιος τομέας να παραμένει αμετάβλητος, μέχρι το αδιέξοδο να γίνει απόλυτο. Είναι η πολιτική που ως τώρα εφαρμόζουμε με δραματικά αποτελέσματα για την παραγωγική οικονομία και τις προοπτικές της χώρας.

Το ΝΑΙ πιστεύουμε πως οδηγεί με βεβαιότητα σε ταχεία ανάπτυξη και εκτίναξη της απασχόλησης με ταυτόχρονη υποχρεωτική αναδιάρθρωση του κράτους. Φυσικά θα μειωθούν οι συντάξεις σε επίπεδα ώστε να αντιστοιχούν στις εισφορές που πραγματικά έχουν καταβληθεί. Ασφαλώς θα περικοπούν κρατικές θέσεις εργασίας και προσωρινά αρκετοί συμπολίτες μας θα χρειαστεί να αλλάξουν δουλειά. Όμως σε μια ακμάζουσα και ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία τα προβλήματα ξεπερνιούνται γρήγορα και όλοι βρίσκουν το αντικείμενο που τους ταιριάζει περισσότερο, στο οποίο μπορούν να είναι πιο παραγωγικοί.

Ποιος έχει τα κότσια να λάβει ξεκάθαρη θέση στο ερώτημα; Ποιος είναι έτοιμος να πει ανοιχτά στους πολίτες ότι το πελατειακό κράτος πρέπει να περάσει στην ιστορία; Εμείς τολμάμε γιατί δεν έχουμε κομματική ατζέντα. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για πολίτες, συλλογικότητες και πολιτικούς.

Προσωρινή συντονιστική επιτροπή πρωτοβουλίας:

Δίστομο : Πιο πιθανό από ποτέ το κλείσιμο της μοναδικής τράπεζας





Επανέρχονται στην δημοσιότητα  τα σενάρια για αναστολή λειτουργίας του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος  στο ΔΙΣΤΟΜΟ.

Μια τράπεζα που εξυπηρετεί όλους του κατοίκους του ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΣΤΕΙΡΙΟΥ  αλλά και πολίτες από άλλες περιοχές.

Οι συνέπειες θα είναι τραγικές και η ταλαιπωρία για όλους μας, θα είναι απρόβλεπτη.