7 Μαρτίου 2017

Συμμετοχή Βοιωτών στην τελετή αφής φλόγας της Ελπίδας.


 ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ




Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας, στο κατάμεστο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου στην Αθήνας, με αφορμή τους 11ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνας των Special Olympics, που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 μέχρι 25 Μαρτίου, στην Αυστρία.

Την εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής της φλόγας τίμησε με την Παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, Διαπιστευμένοι στη Χώρα μας Πρέσβεις, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού, Αθλητικού και Κοινωνικού Χώρου, μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, o Πρόεδρος και τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων ¨ΑΥΣΤΡΙΑ 2017¨



Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Δήμαρχος του Δήμου Λεβαδέων Κα Γιώτα Πούλου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι αθλητές και αθλήτριες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, Ζαννιά Ζένια, Θηβαίος Χρήστος, Κόντος Λάμπρος & Λαμπίρη Μαρία, οι οποίοι θα μετάσχουν στους αγώνες με την 25μελή αποστολή της Χώρας μας, καθώς και οι συνοδοί προπονητές τους κ.κ. Έφη Παπαχαραλάμπους και Μιχάλης Τόλιας.

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν στα αθλήματα Αλπικό ΣΚΙ, στο ΣΚΙ Αντοχής και σε Αγώνες Ταχύτητας με Χιονοβατήδες.

Η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών της Βοιωτίας, σε ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, μας τιμά και μας κάνει υπερήφανους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σ’ αυτούς τους αγώνες θα μετάσχουν 3.000 αθλητές, 3.000 εθελοντές, 1.100 προπονητές, από 110 χώρες.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κ. Διονύσιος Κοδέλλας, στο καλωσόρισμά του, μεταξύ των άλλων δήλωσε ¨οι αθλητές και αθλήτριες των Special Olympics με τις προσπάθειές τους, με την αποφασιστικότητά τους και με τον ενθουσιασμό τους μας διδάσκουν πως τίποτα στη ζωή δεν είναι αξεπέραστο. Πως κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος, καμία κορυφή δεν είναι απρόσιτη. Γιατί αυτοί πιο πολύ απ’ όλους μας, από πολύ νωρίς, έχουν νιώσει ότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται¨

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Special Olympics Ευρώπης-Ευρασίας, καθώς και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics ¨ΑΥΣΤΡΙΑ 2017¨

Μετά το τελετουργικό της Αφής της Φλόγας, πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία, με ενδιάμεσους σταθμούς, μέχρι την Πρεσβευτική Κατοικία της Αυστρίας στο Ψυχικό.

Ευχόμαστε στην Ελληνική Αποστολή να εκπροσωπήσουν επάξια τη Χώρα μας και να επιστρέψουν με πλούσια εμπειρία από τη συμμετοχή τους, σ’ αυτό το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός.

Η Τοπική Επιτροπή

Special Olympics Hellas

Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας

Περισσότερες φωτό στο http://akol.gr/?p=312

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin