26 Αυγούστου 2017

Από το 17ο Αναπτυξιακό Πολιτιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας

Στο βήμα ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΠΗΣ



Η Ομοσπονδία συλλόγων Β/Δ Δωρίδας πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία το 17ο αναπτυξιακό - πολιτιστικό συνέδριο το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 στον Κονιάκο.
Εισηγητές εγνωσμένου επιστημονικού κύρους παρουσίασαν με αρτιότητα τις προοπτικές ανάπτυξης της ορεινής Δωρίδας μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και της τοπικής ανάπτυξης για τον τουρισμό. Αναλυτικά παρουσίασαν το θέμα και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Τρίγκας καθώς και ο δήμαρχος Δωρίδας κ. Καπεντζώνης Γεώργιος, ο οποίος μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητών, απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες.
Παρέστησαν στο συνέδριο αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες καθώς και προσωπικότητες από την ευρύτερη περιοχή , τον Κονιάκο και πλήθος κόσμου. Η διοργάνωση από την ομοσπονδία ήταν άριστη.

Παρών και ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ


Ο οικοδεσπότης του συνεδρίου, η Αδελφότητα Κονιακωτών Δωρίδος "ο Άγιος Γεώργιος", εκτός του ότι υποστήριξε και συντόνισε οργανωτικά την διαδικασία του συνεδρίου, παρείχε θερμή φιλοξενία στους συνέδρους παραθέτοντας μετά την λήξη του πλούσιο γεύμα με τοπικά εδέσματα και γλυκά. Στο τέλος, όπως οι Κονιακίτες συνηθίζουν, ακολούθησε παραδοσιακό τραγούδι (αντικριστό) κάτω από το βαθύ ίσκιο που μας χάριζαν τα πλατάνια της πανέμορφης πλατείας του χωριού.
Όλοι προβληματιστήκαμε, οπλιστήκαμε με αισιοδοξία για τις δυνατότητες της περιοχής μας γνωρίζοντας ότι όλοι μαζί, αδελφωμένοι και αγαπημένοι, με επιμονή και υπομονή μπορούμε να αναστρέψουμε την κατάσταση προς την κοινή κατεύθυνση της ανάπτυξης.
Τέλος, η Αδελφότητα Κονιακωτών Δωρίδος "ο Άγιος Γεώργιος" μαζί με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Νικόλαο Μάρκο, έδωσε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι βασιζόμενη στην εμπειρία των 60 και πλέον ετών λειτουργίας της και του έμψυχου δυναμικού της, μπορεί να βάλει το λιθαράκι της προς την υλοποίηση του κοινού στόχου , δηλαδή την ανάπτυξη του μοναδικού μας ορεινού τοπίου για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και την οικονομική - πολιτιστική τους αναβάθμιση.



Αδελφότητα Κονιακωτών Δωρίδος "ο Άγιος Γεώργιος"
Μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin