28 Αυγούστου 2017

Σε μόνιμη έκθεση πλέον τα ρομποτάκια της ΑΡΑΧΩΒΑΣ του ΤΑΚΗ ΜΥΛΩΝΑ.





Άλλη μια δικαίωση για το e-hani !!

ΤΟ e-hani , επισκέφθηκε στις 9/11/15 , την καμάρα στην ΑΡΑΧΩΒΑ ,    στην οποία είχε μεταφέρει αλλά και δημιουργήσει ,ο ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ κος ΤΑΚΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, τα ρομποτάκια του, αυτές τις μοναδικές δημιουργίες του από παλιά τηλεφωνικά κέντρα. ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ



            

Από τότε, αρκετοί κατάλαβαν τις μοναδικές του δημιουργίες και τις απόλαυσαν στην έκθεση που στήθηκε στο λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας.  ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ.

Τελικά μετά από 1,5 χρόνο, με επίσημη  πλέον πράξη , οι δημιουργίες αυτές, παραχωρήθηκαν στο ΛΜΑ και θα υπάρχει πλέον επισκέψιμος χώρος στις καμάρες της ΑΡΑΧΩΒΑΣ , στον οποίο πλέον θα εκτίθενται πλέον μόνιμα και ο κόσμος θα μπορεί να τις απολαύσει.

Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου από το Λ.Μ.Α. :





"Το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Αραχωβίτη συλλέκτη, φωτογράφο και εμπνευσμένο δημιουργό, παλαιό τεχνικό του ΟΤΕ, κ. Τάκη Μυλωνά για την πρόσφατη παραχώρηση στο Μουσείο μας της συλλογής παλαιών μηχανημάτων και συσκευών τηλεφωνίας που έχει δημιουργήσει στην Αράχωβα. Ο κ. Τάκης Μυλωνάς, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία του, κατόρθωσε με πολύ μεράκι και κόπους ετών να συγκροτήσει μια μοναδική και αξιοζήλευτη συλλογή μηχανημάτων και συσκευών, που παρουσιάζουν ζωντανά την ιστορία της τηλεφωνίας στην πατρίδα μας από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Η παραχώρηση της συλλογής στο Μουσείο μας διευρύνει σημαντικά τους ορίζοντές του και προσφέρει στην Αράχωβα και στους επισκέπτες της έναν μοναδικό χώρο ιστορικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού χαρακτήρα. Η Συλλογή Τηλεφωνίας του κ. Τάκη Μυλωνά θα λειτουργεί ως παράρτημα του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας σε εύκολα προσβάσιμο χώρο των καμαρών δίπλα στο Μουσείο."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin