26 Σεπτεμβρίου 2017

Απεβίωσε ο επίτιμος Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας

Ο πρώτος αριστερά 
Απεβίωσε ο  Παναγιώτης Σταθόπουλος, επίτιμος πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας

Κατά την διάρκεια της θητείας του άφησε με το έργο σου πλούσια παρακαταθήκη, υπηρετώντας με πάθος τη δωρική ιδέα και τις αξίες της Δωρικής Αδελφότητας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του 
       Η Δωρική Αδελφότητα πενθεί για τον Επίτιμο Πρόεδρό της Παναγιώτη Σταθόπουλο με καταγωγή από το Κουπάκι.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας για 4 θητείες κατά τις δεκαετίες 1970 και 1980 εκλεγόμενος πάντοτε με χιλιάδες ψήφους.

Ο εκλιπών υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός. Ήταν ένας επιφανής Δωριέας, ένας ευπατρίδης που διακρίθηκε σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιήθηκε.
Ως επιστήμονας κατέλαβε μεταξύ άλλων τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας (ΕΛΚΕΠΑ).
Επίσης διακρίθηκε για τη σημαντική του ενασχόληση με κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως Πρόεδρος κατά τη θητεία του, συνέβαλλε στην επιτυχία των σκοπών της Αδελφότητας και στην εδραίωση της Δωρικής Ιδέας, σε ιδιαίτερα κρίσιμες περιόδους για το ιστορικό μας σωματείο.

Κατά τη θητεία του, είναι μνημειώδεις οι μεγάλες εκδηλώσεις της Δωρικής Αδελφότητας σε γνωστά ξενοδοχεία όπως το Κάραβελ και το Χίλτον, πολιτιστικές διαλέξεις όπως για την Ιερά Μονή Βαρνάκοβας και τους 9 αιώνες ιστορίας, διάλεξη για τα 80 Χρόνια δράσης –μέχρι τότε- της Δωρικής Αδελφότητας, διάλεξη για τον ήρωά μας Μακρυγιάννη με ομιλητή τον κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Επίσης συνέβαλλε τα μέγιστα στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας με βιβλία από το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΓΕΣ τα έτη 1986 και 1987.

Αυτές είναι λίγες από τις φανερές πτυχές της πολυσχιδούς δράσης του, ενώ είναι μεγάλη η αφανής και μη προβεβλημένη συνεισφορά του προς κάθε Δωριέα που προσέτρεχε σε βοήθεια.
Επίσης ο Παναγιώτης Σταθόπουλος διακρίθηκε και ως οικογενειάρχης αφού με τη σύζυγό του απέκτησαν δύο εξαιρετικά παιδιά, με αξιόλογες σπουδές και καριέρα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Το 2016 η Δωρική Αδελφότητα, στην κοπή της πίτας, τίμησε τον αποβιώσαντα με απονομή πλακέτας, από όπου προέρχονται και ορισμένες από τις φωτογραφίες στη σύντομη αυτή αναφορά.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια και ευχόμαστε στην οικογένεια του εκλιπόντος ο  πανάγαθος  Χριστός   να   οδηγήσει  την  ψυχή  του   στη  κοινωνία   των  αγγέλων.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 26.9.2017 στις 12.00 πμ στο Α΄ Νεκροταφείο (Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin