19 Νοεμβρίου 2017

Αντίκυρα: Βόλτα στο γραφικό ψαροχώρι της Βοιωτίας


Μοιάζει με νησί αλλά είναι στη Βοιωτία. Φτάνει κανείς εκεί σε λιγότερο από δυο ώρες και είναι ένας από τους ιδανικούς προορισμούς για ηρεμία, ξεκούραση και καλό φαγητό όλες τις εποχές του χρόνου. Ο λόγος για την Αντίκυρα Βοιωτίας.


Η Αντίκυρα ήταν ένα κλασικό μικρό και γραφικό ψαροχώρι που παρόλο που ότι έχει γίνει πια μια κωμόπολη, διατηρεί πολλά όμορφα στοιχεία από το παρελθόν.

Υπάρχουν δυο πλαζ στην περιοχή που το καλοκαίρι γεμίζουν από κόσμο: Ο Άγιος Ισίδωρος και το Λιμάνι Κούτρου.

Έχει ενδιαφέρον: Στην περιοχή υπάρχουν πολλά παλαιοχριστιανικά μνημεία, όπως η πεντάκλιτη βασιλική με ένα περίτεχνο ψηφιδωτό δάπεδο. Επίσης έχουν αποκαλυφθεί επαύλεις, κατοικίες και λουτρά από τον 6 αιώνα μ.Χ. Στην Αρχαία Αντίκυρα θα δείτε τα ερείπια των ναών της Αρτέμιδος και της Αθηνάς, αλλά και τμήματα του αρχαίου οικισμού.

Κάθε εποχή του χρόνου θα ζήσετε μαζί με τους κατοίκους τα ήθη και τα έθιμα της Αντίκυρας που έχουν τις ρίζες τους βαθιά μέσα στους αιώνες. Τα Χριστούγεννα από νωρίς το πρωί ετοιμάζουν το κοντοσούβλι. Τις απόκριες γίνεται το καρναβάλι, ανάβουν φωτιές και αναβιώνουν τον θρύλο της Βασίλισσας. Το Πάσχα το χωριό παίρνει «φωτιά» από τα πολύχρωμα βεγγαλικά και τον «Πασχαλινό λάκο».

Τι να δοκιμάσουμε: Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε φέτα, φορμαέλα, οψιμοτύρι, γιαούρτι από μικρούς παραγωγούς, κρασιά, σιροπιαστά γλυκά με καρύδι και μέλι, πίτες και γλυκά του κουταλιού.

Δείτε τις φωτογραφίες:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin