29 Δεκεμβρίου 2017

Η ΙΤΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ : ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟ

                     



<<Τώρα  που   δεν υπάρχουμε   πια  και  μας κουκουλώσανε  με τα χώματα  τώρα  θα δείς   τι θα αρχίσουν να λενε  οι ποιητές    για μας  >>  λόγια   της Εκαβης που  λέει  στους  Τρωάδες  λόγια που ειπωθούν  όταν   τα παλιά  σπίτια   της Ιτιάς  δεν θα υπάρχουνε   πια. 
Με  αυτά τα προφητικά  λόγια   αρχίζει το  λευκωμα   του   ο  Γιαννης  Γιακουμης   με τον γενικό  τίτλο  <Η   ΙΤΙΑ  ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ>.
Πρόκειται   για  μια ενότητα    9   χαρακτικών  πανω  σε λινολεουμ  που εγιναν   το διαστημα    1980 -1985   που   παρουσιάζουν  σκηνές   από γειτονιές της Ιτιας   και  από την καθημερινή  ζωη  της πολης.
Τα    αρχικά  αυτά  9   θέματα   που  στην πρώτη έκδοση  τους  το   1982    είναι  ασπρόμαυρα  ξανατυπώθηκαν  και   συμπληρώθηκαν   ζωγραφικά  με   διάφανη  ακουαρέλα  σε  δυο διαφορετικά    τυπώματα      το 1992  και   το  1994  πάνω   σε  γκοφρέ   χαρτόνι  διαστασεων   60χ80    για  να   απορροφάτε  η ακουαρέλα.  Στον  χώρο  της εκθεσης  υπαρχουν   και όλα  τα   εργαλεία που χρησιμοποιούνται  για την χάραξη των χαρακτικών


Η  έκθεση  γίνεται   στα πλαίσια  παρουσίασης της μελέτης  του   ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ  και  θα  διαρκέσει  μέχρι 7/1/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin