17 Ιανουαρίου 2018

Ο «μυστικός» παραθαλάσσιος οικισμός στους πρόποδες του Παρνασσού που θα σας γοητεύσει!






Από τον Χρήστο Αϊβαλιώτη
Αν και ο επιβλητικός Παρνασσός κρύβει με τη σκιά του τον γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό που φωλιάζει στους πρόποδές του, η ομορφιά...
του κάνει αισθητή την παρουσία του σε όσους τολμήσουν να ton ανακαλύψουν!

Φωτογραφίες: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Η πίσω πλευρά του Παρνασσού αποτελεί µια αναπάντεχη έκπληξη. Με σήµα κατατεθέν το λιµανάκι µε τα αραγµένα ρυµουλκά, αλλά και τις ξακουστές ψαροταβέρνες και τα cafés, ιδανικά για ένα break δίπλα στο κύµα, κινείται σε πιο χαλαρούς ρυθµούς τον χειµώνα, ενώ τα καλοκαίρια παίρνει ζωή µε beachlife και πιο ζωηρά vibes.



ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
Βόλτα στην παραλία

Περπατήστε κατά µήκος της παραλίας για να γεµίσετε τις µπαταρίες σας και µετά να κάνετε µια στάση σε ένα από τα προσεγµένα cafés της. Πριν φύγετε, βγάλτε µια selfie στον Φάρο, που αποτελεί το σήµα κατατεθέν του τόπου µε φόντο τις ψαρόβαρκες.


Θέα από τον Προφήτη Ηλία

Οι πιο ροµαντικοί τύποι θα πρέπει να ανηφορίσουν στον Προφήτη Ηλία για να απολαύσουν πανοραµική θέα που κόβει την ανάσα.

Άγιος Ισίδωρος

Μόλις 2 χλµ. µακριά, είναι πολύ διάσηµος στους ντόπιους και επισκέπτες, λόγω της πανέµορφης οµώνυµης παραλίας. Τα καλοκαίρια, τα beach bars του αποτελούν δηµοφιλή πόλο έλξης, όπως το Palms που φηµίζεται για τα parties του (Καθηµερινά Μάιο-Σεπτ. από τις 09:00).

Αντίκυρα

Αλλοτροπία – Λαϊκή Ακαδηµία Γραµµάτων, Τεχνών και Παράδοσης

Είναι ένα κύτταρο πολιτισµού µε σκοπό την ανάδειξη της κληρονοµιάς του τόπου και πλαισιώνεται από ανθρώπους των Γραµµάτων και των Τεχνών από όλο τον κόσµο. Kαθηµερινά 10:00-13:00.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ
Από Αθήνα µέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαµίας, 173 χλµ. (περίπου 2 ώρες & 15΄).

• Απόσταση από Αράχωβα 28 χλµ. (περίπου 30΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin