13 Απριλίου 2018

Ανοιξιάτικος καιρός με θερμοκρασίες καλοκαιριού κατά τόπους.


Συνεχίζεται ο ανοιξιάτικος καιρός το Σαββατοκύριακο και γενικά οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για υπαίθριες δραστηριότητες.
Πολύ συνοπτικά,σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο προβλέπεται γενικά καλός καιρός,με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά που θα πυκνώσουν από το μεσημέρι και μετά και στα ορεινά της κεντροανατολικής Μακεδονίας,υπάρχει η πιθανότητα για πρόσκαιρη μπόρα-καταιγίδα.Σημαντικό στοιχείο του καιρού θα είναι η σχετικά περιορισμένη ορατότητα και ο σχηματισμός ομίχλης και χαμηλής νέφωσης στην περιοχή του Αιγαίου,σε συνδυασμό με μικρή μεταφορά αφρικανικής σκόνης.Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις  στο Αιγαίο έως 5 bf και από ανατολικές-βορειανατολικές στο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων,φτάνοντας και τα 6 bf.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά που στα δυτικά θα αγγίξει τοπικά και τους 30.

Τη Κυριακή,τις θερμές ώρες της ημέρας,οι νεφώσεις ίσως αφήσουν πρόσκαιρα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Πιο ασταθής φαίνεται να είναι ο καιρός τη νέα εβδομάδα,αλλά η προγνωσιμότητα όσο αφορά στη κατανομή και την ένταση του υετού,είναι αρκετά χαμηλή.




Οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι αποτέλεσμα ερασιτεχνικής προσπάθειας και μελέτης των προγνωστικών μοντέλων καιρού.Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις επίσημες προγνώσεις της Ε.Μ.Υ και όποιος επιθυμεί τις λαμβάνει υπόψη.



Επιμέλεια: Νίκος Δαλαρούγκας
Δασοπόνος & Διαχειριστής Φυσικού Περιβ/ντος-Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών





Blog Widget by LinkWithin